eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lemondott a brit futballszövetség korrupcióval vádaskodó elnöke

Lemondott pályázati bizottsági elnökségéről a brit Labdarúgó Szövetség első embere. Lord Triesman azért távozik posztjáról, mert kiderült: egy magánbeszélgetésben azzal vádolta meg Spanyolországot és Oroszországot, hogy kenőpénzzel akarják elvenni Angliától a 2018-as vébé rendezői jogát.

Szombaton még a extázisban lévő Chelsea-focistáknak adta át az FA-kupát, vasárnap viszont lemondott posztjáról Lord Triesman.

A 66 éves sportvezető egy 37 esztendős korábbi beosztottjának mondta el: szerinte Spanyolország kapja a 2018-as világbajnokság rendezési jogát, ha a rivális Oroszország segít megvesztegetni a bírákat Dél-Afrikában.

Az ügy pikantériája: Triesmannal folytatott beszélgetését a volt beosztott rögzítette, és emellett azt is állította, hogy viszonyuk volt.

Lord Triesman az angol pályázati bizottság elnöke. A BBC vasárnapi értesülése szerint az egykori munkáspárti politikus helyzete tarthatatlanná válhat az FA és a pályázati bizottság élén.

A lemondott FA-főnök szerint ő csak kommentálta azokat pletykákat, amelyeket "a világban hallani". Ezeket nem kellett volna szó szerint venni, mint ahogy általában a privát beszélgetésekben elhangzottakat sem.

Az nem a 2018-as kampánybizottság, vagy az FA véleménye volt. A csapdába csalás, különösen egy barát által nagyon kellemetlen nekem és családomnak. Ezért nincs más választásom, minthogy lemondjak - közölte Lord Triesman.

A két szervezet korábban elhatárolódott az elnök megjegyzéseitől és bocsánatkérő faxokat küldtött az orosz és a spanyol futballszövetségnek - írta a Sunday Times.

Kommentátorok szerint az ügy árt a 2018-as vébé rendezéséért folyó angol kampánynak. A lemondást az új brit kormány sportminisztere is jó döntésnek nevezte.

"Minden azért nem veszett el, jobb lenne nem ezzel a helyzettel foglalkozni, de jobb, hogy most történt, amikor benyújtottuk a pályázatot és nem 2-3 hónap múlva." - közölte a tárcavezető.

A háromkötetes pályázatot, amely Angliának a futballhoz kötődő "szenvedélyes és érzelmes" viszonyáról szól, David Beckham adta át Zürichben Lord Triesman társaságában Sepp Blatternek, a Fifa elnökének.

Anglia tizenkét városban látná vendégül a résztvevőiket. Blatter már előre méltatta a britek terveit, és azt mondta: ez a világ legcsábítóbb pályázata.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×