INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

A németek nem spóroltak a szilveszteren

Infostart

Németországban a pénzügyi válság sem a karácsonyi vásáron, sem pedig a szilveszteri előkészületen nem igen éreztette hatását. Tömegesen fogyott a pezsgő, a habzó bor, a lazac és más nyalánkság, a házi összejövetelek kulináris kellékei, no meg a petárda és röppentyű is, mert tűzijáték nélkül a németek el sem tudják képzelni az új esztendő beköszöntét, amit természetesen szinte kivétel nélkül mindenki társaságban ünnepel.

A német városokban szilveszterkor nem könnyű választani a parti és a kisebb klub-bulik kínálatából. De a színházak és hangversenytermek is különleges programokkal csalogatják azokat, akik nem akarnak otthon maradni, illetve baráti körben ünnepelni.

De komoly versenytárs számukra a tévé, mert a számtalan csatorna, ha máskor nem is, de Szilveszterre igyekszik kitenni magáért műsorkínálatával. A vendéglők is ízletes fogásokból összeállított menükkel csábítják az ínyenceket.

A legtöbb helyen ajánlatos volt időben asztalt rendelni, mert az éttermek jó része már hetekkel ezelőtt kifüggeszthette volna a táblát : szilveszterkor minden hely foglalt. Az egyetemi reformok ellen tiltakozó diákok, akik számos helyen már hetek óta megszállva tartották a főiskolák dísztermeit, titokban szintén szilveszteri partira készülődtek, tucatszámra rendeltek habzó bort, de a rendőrség ezt megszimatolta és állítólagos szószegésre hivatkozva az év utolsó munkanapján kipenderítette az egyetemi aulákból a tüntető diákságot.

A fiatalok felháborodás nem tartott sokáig, hamar rájöttek, hogy a tiltakozó akciók helyett szilveszteri bulira készülő társaik már gondoskodtak jól fűtött helyiségekről, ahol zeneszó mellett, kellemes körülmények között köszönthetik az új évtizedet. Mert a diákság körében is elterjedt az a hit, hogy ahogyan az évet elkezdjük, úgy is fog folytatódni az esztendő.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018