eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
LONDON, UNITED KINGDOM - 2021/05/29: Protesters hold placards during an anti-lockdown protest.Thousands of people marched through Central London in a protest against health passports, protective masks, Covid-19 vaccines and lockdown restrictions. (Photo by Pietro Recchia/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: SOPA Images/Getty Images

Perekkel támadják az orvosokat az oltásellenesek, egy ügyvédi iroda különösen aktív

Szombathelyen három orvos is érintett az oltásellenesek által indított perekben.

A vaol.hu arról ír, hogy a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Infektológiai Osztályának vezetője szerint Szombathelyen hárman érintettek a perekben.

Dr. Schneider Ferenc tájékoztatása szerint mindkét folyamatban lévő ügyben sérelemdíjat követelnek a szülők az oltóorvoson, mert kérésre nem kaptak oltástól való mentességet egészséges gyermekük számára. Azzal érvelnek: a védőoltás a gyermekük egészségét veszélyezteti, bele lehet halni. Mindezt hivatkozásokkal, idézetekkel megspékelve, sokszor alapvető tárgyi tévedésekkel - mondja a főorvos.

Az egyik per márciusban, a másik később kezdődött. Az első esetben a szülő e-mailben fordult hozzám mint oltási tanácsadóhoz, hogy a 6. osztályos oltások alól kérjen mentességet. Ebben 2x3 oltási kombináció szerepel: az egyik három súlyos betegség, a torokgyík (Diftéria), a merevgörcs (Tetanusz) és a szamárköhögés (Pertusszisz) ellen a szervezetet emlékezteti az ellenanyag-termelésre. A másik legyengített kanyaró-, mumpsz- és rubeolavírust tartalmazó oltóanyag.

A másik esetben egy alig két hónapos csecsemő számára kért a szülő mentességet az összes védőoltás alól. Végül

"a háziorvos és ellenem is polgári pert kezdeményezett, sérelemdíjat követelve"

- közölte a klinikai védőoltási tanácsadó.

A főorvos tisztázza: mindkét esetben a jogszabályt akarja elkerülni a szülő. A kötelező védőoltás alóli mentességet kizárólag orvosi indokkal lehet adni: bizonyos oltások tekintetében, bizonyos állapotokban, betegségek, kezelések esetén ideiglenesen vagy véglegesen oltási terv készítése mellett. A szülő kérésére egészséges gyermek számára azonban nem adhat oltás alóli mentességet sem a házi gyermekorvos, sem az iskolaorvos, sem az oltási tanácsadó.

Fontos tudni, hogy a bölcsődei, óvodai, általános iskolai közösségbe az a gyermek vehető fel, aki igazoltan megkapta a kötelező oltásokat.

Az orvos tudomása szerint országosan is indultak perek ezzel egy időben. Budapesten neves gyermekgyógyász, infektológus, neonatológus szakemberek, országos oltási tanácsadók is érintettek. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Országos Tisztifőorvosi Hivatal jogi védelmet ígért a megtámadott orvosok számára.

Arról is beszélt a lapnak, hogy egy hazai ügyvédi iroda – három ügyvéd közreműködésével – képviseli az oltás alóli mentesítést kérő szülőket. Állítólag több száz, sőt ezer kliens ügyét vállalták fel. Az egyik ügyvéd, Mihalik Angelika különösen sokat szerepel a hírekben. Júliusban feljelentést tett a kötelező oltások, később a kötelező szűrővizsgálatok miatt is.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 10:19
×
×
×
×