eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Unsplash

Idegesítő hiba jelent meg a Waze-ben, de van rá megoldás – mutatjuk

Offline térképek használatával kapcsolatban küld üzeneteket az alkalmazás, miközben ez nem is lehetséges az applikációban.

Útvonaltervezésnél és tájékozódásnál sokan használják a Waze nevű navigációs mobiltelefonos alkalmazást, azonban az utóbbi időben furcsa hibákat észleltek a felhasználók. Fontos tudni, hogy mindenképpen internetkapcsolatra van szüksége az applikációnak ahhoz, hogy percre pontos információkat kapjunk. A Waze ugyanis többek közt abban különbözik a Google Mapstől, hogy nincs offline üzemmódja, nem tartalmaz offline térképeket. A forgalmi információk le- és feltöltése internetkapcsolat nélkül nem lehetséges – írja a hvg.hu.

Ez azt jelenti, hogy ha olyan helyen közlekedünk, ahol nincs lefedettség, a Waze alkalmazással nem érünk el friss forgalmi információkat és alternatív útvonalat sem tudunk keresni.

Az autoevolution.com beszámolója szerint alapvetően az tévesztette meg a felhasználókat, hogy egy, az év elején végrehajtott változtatás sokakkal elhitette, hogy a Waze appban már offline térképek is elérhetők. Rengetegen jelezték a közösségi oldalakon, hogy az alkalmazásban időnként megjelenik egy üzenet a jobb felső sarokban, amely szerint a Waze offline térképeket használ.

Az alkalmazás azonban továbbra sem fér hozzá offline térképekhez. Sokakat megtéveszt az is, hogy az említett felirat akkor is beugrik, amikor nincs gond a hálózattal, és a többi alkalmazás is használható. Több elégedetlen felhasználó már azon gondolkodik, hogy az idegesítő probléma miatt átvált a Google Mapsre. Utóbbi viszont nem rendelkezik a Waze-ben elérhető közösségi hálóval, igaz, egyes régiókban lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy jelenthessék az alapvető veszélyeket és a sebességmérőket.

Az észlelt problémára az lehet a megoldás, ha repülőgép üzemmódra váltunk, majd újraindítjuk az alkalmazást,

így elvileg eltűnik a felirat. Ki is lehet kényszeríteni a Waze bezárást, majd újból el kell indítani. Ebben az esetben is van esély arra, hogy újra jól működjön az applikáció.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×