eur:
398.24
usd:
371.94
bux:
69536.56
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Sydney, 2018. szeptember 21.Az Apple amerikai számítástechnikai cég új iPhone XS és XS Max okostelefonjai egy sydney-i Apple-üzletben 2018. szeptember 21-én, a készülékek árusításának első napján. (MTI/EPA/Paul Braven)
Nyitókép: MTI/EPA/Paul Braven

Forradalmi újítások érkezhetnek az iPhone-ok kijelzőire

Nem csak az iPhone-oknál, hanem más Apple eszközöknél is bevethetik a vállalat új szabadalmát, ami sokkal ellenállóbbá, kvázi öngyógyítóvá tenné a hajlékony kijelzőket.

Úgy tűnik, nagyon is valós az Apple legújabb elképzelése egy öngyógyító, hajlítható iPhone-kijelzőről, a cég ugyanis nemrégiben nyújtott be egy új szabadalmat, ami pontosan ezt írja le: a hajlítható képernyőn ugyanis lenne egy "öngyógyító" réteg, mely a horpadásokat, vagy más külsérelmi nyomokat automatikusan kitöltené - írja a Gizmodo híradása nyomán a HVG.

A szaklap azt is megjegyzi, hogy a legtöbb, napjainkban is kapható hajlítható kijelzős okostelefon kijelzője vékonyabb, mint az átlagos mobiloké, így könnyebb őket rendeltetésszerűen hajlítani.

Ám a vékonyságnak ára van, ugyanis az ilyen kijelzők rendszerint érzékenyebbek a sérülésekre, ám úgy tűnik, az Apple ebben szeretne eltérni a többi piaci szereplőtől.

Jelenleg a vállalatnak nincs hajlítható képernyős eszköze.

Az Apple újítása, hogy a kijelzőn lévő réteggel egy öngyógyító anyagot vinne fel, ami külső beavatkozás nélkül tölthetné fel a sérülésekkor keletkező esetleges mélyedéseket.

Mmint írják, a Patently Apple figyelt fel a szabadalomra, ami nem korlátozódik kizárólag a telefonokra: iPadek, MacBookok és más eszközök is megkaphatják ezt a kijelzőt. Az egyelőre nem világos, hogy hogyan is működne az "öngyógyítási" folyamat, csupán az anyag használatáról esik szó.

A lap megjegyzi, egy szabadalom még nem jelent kész terméket, és az Apple kimondottan sok szabadalmat védet le minden területen. Egyelőre még homályosak a hajlítható eszközökre vonatkozó terveik is, lévén a világon semmit nem kommunikáltak erről hivatalosan.

Címlapról ajánljuk

DK-s pártalapító küldte el Gyurcsány Ferencet

A Facebook-oldalán posztolt Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt. Azt ajánlott a Gyurcsány Ferencnek, hogy megírhatná első könyvét
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×