eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Head shot close up young shocked woman looking at mobile phone screen, received bank debt notification. Stunned frustrated lady reading sms with unbelievable news on smartphone, making big eyes.
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Ugrik egy kedvelt funkció bizonyos androidos készülékeken

Rossz hírt kaptak a korábbi Android-verziót futtató okostelefonok tulajdonosai: a Google néhány héten belül növeli a Wallet digitális pénztárca minimum rendszerkövetelményeit, és az így kiszoruló eszközökön le is áll a funkció.

Június 10-től az androidos és az Wear OS okosórás platformok esetében is növeli a Wallet rendszerkövetelményeit a Google – szúrta ki a cég támogatási oldalán a 9to5Google, amit a hvg.hu szemlézett.

A szóban forgó dátumtól kezdődően a szolgáltatás használatához Android 9 és WearOS 2.X vagy újabb operációsrendszer-verzióra lesz szükség. A Google biztonsági okokkal magyarázza a dolgot, mondván az Android 9-nél régebbi rendszerverziók már nem kapnak biztonsági frissítéseket sem.

A mobilos fizetéshez elengedhetetlen, hogy az eszköz ilyen tekintetben naprakész legyen, és ne tudják kihasználni a befoltozatlan biztonsági réseket a támadók.

A Google Wallet 2022-es bevezetésekor még Android 5 volt a minimum rendszerkövetelmény, a jelek szerint valamikor Android 7-re nőtt, és most ismét egy nagyobb ugrás következik.

Az pontosan nem tisztázott, hogy mit látnak majd a régebbi androidos készülékek birtokosai, de nagyon valószínű, hogy valamilyen figyelmeztetés kíséretében leáll majd a mobilfizetés funkció az eszközükön. Erre nem létezik kerülőutas megoldás, és biztonsági okokból nem is érdemes próbálkozni ezekkel – jegyzi meg a hírportál.

Az egyetlen opció a rendszer frissítése, már ha ez lehetséges. Minden más esetben csak a készülék cseréje jelent megoldást.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×