eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Head shot close up young shocked woman looking at mobile phone screen, received bank debt notification. Stunned frustrated lady reading sms with unbelievable news on smartphone, making big eyes.
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Ugrik egy kedvelt funkció bizonyos androidos készülékeken

Rossz hírt kaptak a korábbi Android-verziót futtató okostelefonok tulajdonosai: a Google néhány héten belül növeli a Wallet digitális pénztárca minimum rendszerkövetelményeit, és az így kiszoruló eszközökön le is áll a funkció.

Június 10-től az androidos és az Wear OS okosórás platformok esetében is növeli a Wallet rendszerkövetelményeit a Google – szúrta ki a cég támogatási oldalán a 9to5Google, amit a hvg.hu szemlézett.

A szóban forgó dátumtól kezdődően a szolgáltatás használatához Android 9 és WearOS 2.X vagy újabb operációsrendszer-verzióra lesz szükség. A Google biztonsági okokkal magyarázza a dolgot, mondván az Android 9-nél régebbi rendszerverziók már nem kapnak biztonsági frissítéseket sem.

A mobilos fizetéshez elengedhetetlen, hogy az eszköz ilyen tekintetben naprakész legyen, és ne tudják kihasználni a befoltozatlan biztonsági réseket a támadók.

A Google Wallet 2022-es bevezetésekor még Android 5 volt a minimum rendszerkövetelmény, a jelek szerint valamikor Android 7-re nőtt, és most ismét egy nagyobb ugrás következik.

Az pontosan nem tisztázott, hogy mit látnak majd a régebbi androidos készülékek birtokosai, de nagyon valószínű, hogy valamilyen figyelmeztetés kíséretében leáll majd a mobilfizetés funkció az eszközükön. Erre nem létezik kerülőutas megoldás, és biztonsági okokból nem is érdemes próbálkozni ezekkel – jegyzi meg a hírportál.

Az egyetlen opció a rendszer frissítése, már ha ez lehetséges. Minden más esetben csak a készülék cseréje jelent megoldást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 13:59
×
×
×
×