eur:
387.62
usd:
357.16
bux:
68429.17
2024. május 23. csütörtök Dezső
Nyitókép: Pexels.com

Erre már sokan vártak: itt a TikTok új alkalmazása

Az új fotómegosztó applikációval az elégedetlenkedő Instagram-felhasználókat szeretnék magukhoz csábítani.

Elindította az Instagram konkurenciájának szánt új alkalmazását a TikTok. A Notes nevű új applikációval képeket lehet megosztani – írja a hvg.hu.

A Notes sok hasonlóságot mutat a Meta alkalmazásával, előbbi felületen is a fotómegosztáson és a rövid szöveges posztokon van a fő hangsúly.

A TikTok az utóbbi időben többször is küldött értesítéseket a felhasználóknak az új felület érkezéséről, és csütörtökön el is indult a TikTok Notes, igaz jelenleg csak Kanadában és Ausztráliában érhető el. Mint ismert, az Instagram esetében minden egy alkalmazásban összpontosul, a fotóktól a videós posztokon át a Reels-bejegyzésekig, a TikTok fejlesztője, a ByteDance azonban nem építette be a fő applikációjába a Notest, hanem kiszervezte egy külön alkalmazásba.

A Notes felülete nagyon hasonlít a fő applikációra, és nem is kell külön fiókot létrehozni hozzá, a meglévő TikTok-fiókkal lehet belépni.

Abban különbözik az Instagramtól, hogy főcímet is lehet adni a posztoknak, viszont 24 óráig elérhető történetek a Notesban nincsenek egyelőre.

Az Instagram felhasználói közül az utóbbi időben rengetegen panaszkodtak világszerte, hogy problémájuk van a platformon közzétett tartalmaik elérésével. A TikTok ezt szeretné kihasználni, ezért indította el a Notes alkalmazást, amitől azt várja a ByteDance, hogy sok felhasználót tud majd átcsábítani az Instagramról.

Arról egyelőre nem adott tájékoztatást a TikTok, hogy mikor lesz elérhető más országokban, így például idehaza is az új fotómegosztó alkalmazás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×