eur:
387.03
usd:
356.87
bux:
68370.9
2024. május 23. csütörtök Dezső
Nyitókép: Invisibility Shield 2.0/YouTube

Láthatatlanná tévő pajzs újratöltve: hihetetlen, amire képes – videó

Új technológiával készítette el a brit Invisibility Shield a láthatatlanná tévő pajzs második generációs változatát.

A brit Invisibility Shield két évvel ezelőtt áll elő először a láthatatlanná tévő pajzzsal. Az eszközbe apró lencséket építettek, melyek elterelik a fényt. Az eszköz mögött lévő – tehát közelebbi – objektumok eltűnnek, miközben a háttér, vagyis a messzebb lévő pontok továbbra is láthatók maradnak. Igaz, nem úgy, ahogy az megszokott lenne, mert az eredmény kissé homályos. A technika ettől függetlenül remekül működik.

A cég most bemutatta a termék második generációs változatát, amely nagyobb és hatékonyabb. Tristan Thompson, a pajzs tervezője az IFLScience-nek úgy nyilatkozott, egyfelől változtattak a lencsék alakján és sűrűségén, hogy jobb legyen a látott kép felbontása, valamint ívelt pajzsnál is működjön a technológia. Az első verziónál ugyanis még csak egy sík lapnál lehetett jól használni a fejlesztést – számolt be a hvg.hu.

Akár csak az első változatnál, az Invisibility Shield ezúttal is a Kickstarter közösségi tőkegyűjtő oldalon veszi fel az előrendeléseket. Mivel 10 ezer font (4,5 millió forint) összegyűjtését nevezték meg célnak, nyilvánvaló, hogy nem a tömeggyártás beindítása múlik az összegen – egy ilyen technológia esetében ez filléres összeg –, de marketingként működik: pillanatokon belül többszörös összegben jöttek megrendelések.

Az eszközből háromféle méretűt készítenek: a Mini 20, a Full size 91, a Mega pedig 182 centiméteres. A készülékeket az eredeti méretük töredékére (harmincad részére) össze lehet csukni, tehát könnyen hordozhatók.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

MNB: csak a lakossági hitelezés indult be, a vállalati még nem

A hitelintézetek vállalati hitelállománya 2,5 százalékkal, háztartási hitelállománya 4,2 százalékkal bővült éves alapon 2024. március végéig – írja friss Hitelezési folyamatok kiadványában az MNB.  Az új vállalati hitelkihelyezések volumene 2024 első negyedévében érdemben elmaradt a 2023. első negyedévi szinttől, a háztartásokkal kötött hitelszerződéseinek értéke viszont 71 százalékkal növekedett, ezen belül a lakáscélú hitelszerződések értéke több mint duplázódott (130 százalékos bővülés). A Hitelezési felmérés alapján a bankok a vállalati hitelek esetében érdemi keresletváltozást még nem tapasztaltak, a lakossági hiteleknél viszont a kereslet élénküléséről számoltak be, és a többség ennek erősödését várja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×