eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Pixabay

Nagy a baj, minden felhasználót érint: könnyen támadható a Bluetooth-kapcsolat

Súlyos hibát találtak a Bluetooth-szabványban, több milliárd eszköz van veszélyben.

Súlyos problémát találtak a Bluetooth-szabványban, mely valójában hat különböző sérülékenységet ölel fel – ezek közös gyűjtőneve BLUFFS, és az Eurecom biztonsági kutatói fedezték fel – írja a hvg.hu.

A hiba által a rosszindulatú felek megtörhetik a Bluetooth-kapcsolat biztonságát, így támadásokat hajthatnak végre. A BLUFFS a Bluetooth-szabvány két, eddig nem ismert problémáját használja ki, és a hibák a Bluetooth-szabvány alapjait érintik, és a 4.2-től a legfrissebb, 5.4-es verzióig megtalálhatók.

Eszközök milliárdjai lehetnek veszélyben, a támadással kompromittálódhat a Bluetoothon folyó kommunikáció.

Felhasználói oldalról nem sokat lehet tenni azért, hogy biztonságosabbá váljon a Bluetooth-kapcsolat, de jó hír, hogy nem könnyű kihasználni a sebezhetőséget: ahhoz a támadónak az adott eszköz Bluetooth-hatótávolságán belül kell lennie, mely jellemzően 10 méter körül alakul.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×