eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
ILLUSTRATION - 24 April 2021, Berlin: The logo of the app Gmail is seen on the screen of a smartphone. Google parent Alphabet announces Q1 figures on 27/04/2021. Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Hasznos gomb jön a Gmailbe az idegesítő hírlevelek ellen

A Google hamarosan a mobilos Gmail-applikációban is elérhetővé teszi a leiratkozás megkönnyítését.

Bizonyára rengeteg Gmail levelezőrendszert használó számára nagy bosszúságot jelent, amikor számolatlanul érkeznek olyan hírlevelek a postafiókjukba, melyek nem is érdeklik őket, el sem olvassák azokat, csak ellepik a tárat. Nos, most jó hír érkezett a felhasználóknak, ugyanis a Google immár a mobilos Gmail appban is elérhetővé teszi a leiratkozást megkönnyítő, az asztali felületen már 2014-ben megjelent funkcióját – írja a hvg.hu.

Ha vásárolunk valamit egy online áruházban vagy regisztrálunk egy szolgáltatásba, nem sokkal később elárasztanak bennünket különböző hírlevelekkel, amelyekről le lehet bármikor iratkozni, de az erre vonatkozó információt vagy linket általában nagyon apró betűvel tüntetik fel és sokszor nem lehet egykönnyen megtalálni.

A Gmail megoldása lényegesen leegyszerűsíti a folyamatot: ha észleljük, hogy az adott e-mail egy feltűnő helyen tartalmaz leiratkozás gombot, a feladó neve mellett is megjeleníti azt, így nem kell végigpörgetnünk a levelet, hogy vajon hol lehet. Mindig az e-mail tetejére kerül, és egy gombnyomással megszabadulhatunk az ilyen levelektől, többé nem érkeznek ilyen e-mailek.

A mostani újítással ugyanezt megtehetik majd a mobilosok is: feltűnő helyen, szintén a küldő adataitól jobbra helyezkedik majd el a Leiratkozás (Unsubscribe) gomb.

Az új funkciót már teszteli a Google, az azonban még nem ismert, hogy a Gmail applikációba mikor érkezhet meg a hasznos gomb, amely várhatóan az iOS operációs rendszerben is elérhető lesz.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×