eur:
389.74
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
ILLUSTRATION - 24 April 2021, Berlin: The logo of the app Gmail is seen on the screen of a smartphone. Google parent Alphabet announces Q1 figures on 27/04/2021. Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Új biztonsági funkció jön a mobilos Gmailre is

A webes felület után immáron mobilon is van lehetőség a titkosított üzenetküldésre a Gmailben.

Mostantól sokkal biztonságosabb lesz a Gmail használata, miután már a mobilos – androidos és iOS-es – applikációk is megkapták a kliensoldali titkosítást, mely az idei év elején már a webes felületen is megjelent – írja a hvg.hu.

A felhasználóknak nagyobb kontrolljuk lehet a titkosítási kulcsok felett, valamint az adatokhoz való hozzáférésben is. Emellett mostantól közvetlenül az eszközökről lehet írni és olvasni az ilyen, biztonságosabb, titkosított leveleket.

Az újdonságot csak a Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus és Education Standard csomagok előfizetői használhatják.

A titkosítás a S/MIME protokollal működik, és digitálisan aláírja az e-maileket, mielőtt azok átfutnának a Google szerverein. A mobilos alkalmazásokban, ha minden feltétel adott, a levelek írása közben, a tárgy mezőnél lévő kék csúszkával lehet ki- és bekapcsolni a titkosítást.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×