eur:
394.07
usd:
370.91
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
ILLUSTRATION - 24 April 2021, Berlin: The logo of the app Gmail is seen on the screen of a smartphone. Google parent Alphabet announces Q1 figures on 27/04/2021. Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Új biztonsági funkció jön a mobilos Gmailre is

A webes felület után immáron mobilon is van lehetőség a titkosított üzenetküldésre a Gmailben.

Mostantól sokkal biztonságosabb lesz a Gmail használata, miután már a mobilos – androidos és iOS-es – applikációk is megkapták a kliensoldali titkosítást, mely az idei év elején már a webes felületen is megjelent – írja a hvg.hu.

A felhasználóknak nagyobb kontrolljuk lehet a titkosítási kulcsok felett, valamint az adatokhoz való hozzáférésben is. Emellett mostantól közvetlenül az eszközökről lehet írni és olvasni az ilyen, biztonságosabb, titkosított leveleket.

Az újdonságot csak a Google Workspace Enterprise Plus, Education Plus és Education Standard csomagok előfizetői használhatják.

A titkosítás a S/MIME protokollal működik, és digitálisan aláírja az e-maileket, mielőtt azok átfutnának a Google szerverein. A mobilos alkalmazásokban, ha minden feltétel adott, a levelek írása közben, a tárgy mezőnél lévő kék csúszkával lehet ki- és bekapcsolni a titkosítást.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×