eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Nagy dobásra készül Elon Musk műholdas cége

A következő két év során félig-meddig mobilszolgáltatóvá fog válni a Starlink műholdas internetszolgáltató.

A Elon Musk által alapított vállalat frissen elindított tájékoztató weboldala szerint az érdeklődők 2024-től kezdve vehetik majd igénybe Direct to Cell szolgáltatását, ennek keretében az LTE-képes mobiljuk segítségével a szabad ég alatt tartózkodva, térerő nélküli helyeken is képesek lesznek telefonálni, SMS-ezni, továbbá mobilnetezni – számolt be az Origo.

Mint olvasható,

a szolgáltatás igénybevételéhez nem lesz szükség különleges hardverrel ellátott okostelefonra,

a Starlink egyszerűen az űrből fogja sugározni a 4G/LTE jeleket, a műholdjai fognak bázisállomásokként működni. Az elmúlt években tömegével fellőtt modellek azonban erre nem képesek, ezért a Direct to Cellhez új fejlesztésű műholdakra van szükség, amiket folyamatosan állít majd pályára a vállalat.

A kapacitásprobléma miatt 2024-ben még csak a műholdon keresztüli SMS-ezés válik elérhetővé az ügyfelek számára, a hanghívás és a mobilnetezés csak 2025-től kezdődően debütálnak. A szolgáltatáshoz persze használható frekvenciákra is szükség van, ezekre mobilszolgáltatókkal való partnerségeken keresztül tenne szert a Starlink.

A műholdas mobilnetezés várhatóan nem lesz túl gyors, olyan

2-4 mbps sebességre számíthatnak a felhasználók.

Cserébe viszont idővel nem lesz többé olyan pont számukra a világon, ahol ne tudnák a megszokott módokon tartani a kapcsolatot a külvilággal.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×