eur:
388.9
usd:
359.8
bux:
68123.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels.com

Hosszú ideje bevett dolgon csavar a Microsoft

A jövőben már nem a Windows Update-ben érkeznek majd a frissítések a nyomtatókhoz.

Nagy, bár kérdéses mennyire örömteli változás jön a Windosba: a jövőben a nyomtatógyártók az illesztőprogram-frissítéseket a Windows Update részeként már nem juttathatják el a felhasználókhoz – írja a Hvg.hu, emlékeztetve, hogy a felhasználók eddig nem kellett vadásznia az új frissítőcsomagokra, az a rendszer egyéb frissítéseivel együtt megérkezett.

A BGR cikke szerint a cég azonban a jövőben a Windowsok alapértelmezett alkalmazásboltja, a Microsoft Áruház felé terelné a nyomtatógyártókat (és a felhasználókat, valamint minden külső fejlesztőt) az appok és szoftverek terjesztéséhez. A módosítást már elkezdték bevezetni a Windows 10 21H2-es verziójában, még tavaly áprilisban, és most újabb változatokra terjed ki, így a Windows 11 23H2-es kiadására is.

A harmadik féltől származó illesztőprogramok Windows Update-en történő terjesztése fokozatosan szűnik meg, a folyamat idén indul érdemben, és 2027-ben ér véget – ekkor már egyáltalán nem lehet majd új nyomtató-illesztőprogramokat telepíteni a Windows Update-ből, csak a korábban feltett, régi driverek lesznek beszerezhetőek – olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×