eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Pexels.com

Hosszú ideje bevett dolgon csavar a Microsoft

A jövőben már nem a Windows Update-ben érkeznek majd a frissítések a nyomtatókhoz.

Nagy, bár kérdéses mennyire örömteli változás jön a Windosba: a jövőben a nyomtatógyártók az illesztőprogram-frissítéseket a Windows Update részeként már nem juttathatják el a felhasználókhoz – írja a Hvg.hu, emlékeztetve, hogy a felhasználók eddig nem kellett vadásznia az új frissítőcsomagokra, az a rendszer egyéb frissítéseivel együtt megérkezett.

A BGR cikke szerint a cég azonban a jövőben a Windowsok alapértelmezett alkalmazásboltja, a Microsoft Áruház felé terelné a nyomtatógyártókat (és a felhasználókat, valamint minden külső fejlesztőt) az appok és szoftverek terjesztéséhez. A módosítást már elkezdték bevezetni a Windows 10 21H2-es verziójában, még tavaly áprilisban, és most újabb változatokra terjed ki, így a Windows 11 23H2-es kiadására is.

A harmadik féltől származó illesztőprogramok Windows Update-en történő terjesztése fokozatosan szűnik meg, a folyamat idén indul érdemben, és 2027-ben ér véget – ekkor már egyáltalán nem lehet majd új nyomtató-illesztőprogramokat telepíteni a Windows Update-ből, csak a korábban feltett, régi driverek lesznek beszerezhetőek – olvasható.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×