eur:
392.75
usd:
372.66
bux:
55378.16
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Végleg leállt a világ egyik legnagyobb torrentoldala

Az RARBG több millió felhasználójától búcsúzott el.

A Torrentfreak beszámolója szerint a 2008-ban alapított oldal bezárásához többek között az vezetett, hogy egyik üzemeltetőjük életét vesztette a koronavírus-járványban, és jelenleg több tagjuk is harcol az orosz–ukrán háborúban mindkét oldalon.

Az is szerepet játszott a leállásban, hogy az utóbbi években meredeken nőttek az európai adatközpontok bérleti költségei, és mivel ezzel a bevételek nehezen tudtak lépést tartani, az oldal beszüntetése tűnt a legjobb megoldásnak.

A leállás az egyik legnagyobb a torrentoldalak történetében, és egyben az első jelentős esemény a 2015/2016-os időszak óta, amikor a KickassTorrents, a Torrentz és az ExtraTorrent is leállította a működését – olvasható a Portfolión.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában. Egy másik ukrán tisztviselő arról számolt be, hogy Donyeck megyében új vasútvonalakat építenek az oroszok, hogy ezzel csökkentsék a Krími hídtól való logisztikai függőségüket. Oroszország újabb videót tett közzé az ukránok szerint felrobbantott Viktor Szokolov admirálisról. Ugyancsak videóval igyekeztek bizonyítani, hogy Ramzan Kadirov csecsen elnök rendben van: Vlagyimir Putyinnal találkozott a Kremlben. Váratlanul Kijevbe látogatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, ahol Volodimir Zelenszkijjel is találkozott. Bár a főtitkár szerint az ukrán erők „fokozatosan teret nyernek” az orosz erőkkel szembeni ellentámadásban, továbbra is lassan halad az ukrán ellenoffenzíva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×