eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Fontos változás jön az androidos alkalmazásoknál, minden mobilost érint

A felhasználók törölhetik majd az adataikat az egyes alkalmazásokból, akkor is, ha már törölték telefonjukról az applikációt.

A Google a jövő évtől lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy a Play áruházból származó androidos alkalmazásokban könnyen törölni lehessen az adatainkat és a regisztrált fiókunkat – írja a hvg.hu.

A cég nemrég bejelentette, hogy a Play áruházban található androidos alkalmazásoknak hamarosan lehetővé kell tenniük egy fiók, valamint az ahhoz tartozó adatok törlését az alkalmazáson belül és az interneten egyaránt, azaz a felhasználó anélkül is töröltetheti az adatait, hogy ahhoz újra fel kellene telepítenie a mobiljára az adott alkalmazást.

Emellett a fejlesztőknek a felhasználói adatok törlését is végre kell hajtaniuk akkor, ha a felhasználó a fiókja törlését kéri.

Az új szabályzatot 2024 elején élesíti a Google, a fejlesztőknek 2023. december 7-ig kell majd megadniuk az alkalmazás adatlapján az adattörlésre vonatkozó információkat. A fejlesztők egyszer kérhetik a határidő hosszabbítását is, ami legfeljebb 2024. május 31-ig tolható ki.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×