eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Rotor X Dragon, elektromos helikopter. Fotó: Twitter
Nyitókép: Fotó: Twitter

Luxusautó helyett már a helikopter a menő - videó

Íme a legegyszerűbb repülő jármű, ami ráadásul elektromos hajtású és "mindössze" 40 millióba kerül.

A Rotor X cég egyszerű, csináld magad csomagban forgalmazza az egyszemélyes légi járművet, igaz egy jobb fajta luxus verda áráért- írja a vezess.hu.

A Dragon elnevezésű konstrukciót bárki megrendelhető dobozos állapotban. Az alkatrészeket így a barkácslelkű vevő otthon szerelheti össze, természetesen komoly online segítséggel és támogatással.

Rotor X Dragon, elektromos helikopter. Fotó: Twitter
Rotor X Dragon, elektromos helikopter. Fotó: Twitter

A végeredmény egy puritán, egyszemélyes repülő eszköz, ami inkább játékszer, semmint valódi légi jármű. Négy duplarotoros motorja egyenként 16 kW teljesítményű, a cég szerint ezekkel akár 20 percig képes levegőben maradni a Dragon, és legfeljebb 113 kilogrammos “pilótát” emel a levegőbe.

Csak idézőjeles a pilóta, mert ezeknek a gépeknek pont az a lényege, hogy használatuk nem igényel hivatalos pilótaengedélyt. A felhasználó egy joystick segítségével, videojáték módjára irányíthatja a repülést, az elektronika pedig figyel, hogy ne történjen komoly baj.

A Dragon jelez, ha merül az akkumulátor, szenzorok segítik a landolást, és ha kell, megoldja az egészet magától. Egy motor kiesése esetén a másik három magasabb fordulaton dolgozva kompenzál, ha pedig végképp elkerülhetetlen a zuhanás, akkor egy szintén automata ejtőernyő ment életet.

A gyártó 2023-ra ígéri az első darabok szállítását, amelyek 40 millió forintba kerülnek majd, aki fel akar kerülni a vevők listájára, annak 7,6 milliós foglalóval kell még most beszállnia a Dragon-buliba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×