INFORÁDIÓ
2023. január 31. kedd
Gerda, Marcella

covid

dél-pesti centrumkórház országos hematológiai és infektológiai intézet

koronavírus-járvány

Dobos Katalin biológus bemutatja a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet új sejtterápiás központjának CliniMACS Electroporator berendezését 2022. október 18-án. Az európai uniós támogatással megvalósuló programmal elindulhat a legkorszerűbb sejtterápiás eljárás, az úgynevezett CAR-T kezelés szakmai feltételeinek kialakítása, ami az egyes vérképzőszervi daganatos betegségek gyógyításában lesz eredményes.

Döbbenetes összefüggésre jöttek rá magyar orvosok a koronavírussal kapcsolatban

Infostart / MTI

Magyarország évente közel ezermilliárd forintot költ kutatás-fejlesztésre, és ha ez az ütem tartható, akkor 2030-ra az első tíz k+f innovációval bíró országok közé fog kerülni - hangzott el egy szakmai konferencián Budapesten. A Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója pedig egy fontos eredményről beszélt.

A konferencián beszélt Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója. Előadásában szót ejtett arról, hogy miért fontos a gyógyító és kutatómunkában összegyűlt adatokat elemzése.

A főigazgató kitért arra, hogy a Dél-pesti Centrumkórházban elsősorban a hematológiai és koronavírus-betegek adatai állnak rendelkezésre. Kimutatták, hogy például

a Covid esetében különbség van immunológiai és genetikai szempontból az enyhe, középsúlyos és súlyos betegek között

- ismertette.

A transzlációs medicinának, amelyet ők is képviselnek, tehát az a lényege, hogy az egészségügyi ellátás során összegyűlt adatok, alap- és klinikai kutatási eredmények mihamarabb visszajussanak a gyógyításba - tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018