eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A young long haired redhead girl with face lit up looking into mobile phone screen in a dark room, against a flat wall, with sad facial expression
Nyitókép: Christy McLoughlin/Getty Images

Adatvédelem az interneten - Kiderült, melyik oldalaknál és appoknál a legproblémásabb

Górcső alatt a Google, Twitter, Apple, Amazon és Facebook.

Napjainkban nem titok, hogy a nagy technológiai vállalatok sokszor a felhasználók tudta, illetve beleegyezése nélkül gyűjtenek személyes adatokat. A StockApps legfrissebb elemzéséből most az is kiderült, hogy az öt nagy techcég, Google, Twitter, Apple, Amazon és Facebook közül ki viszi a pálmát – írja a 24.hu.

Mint olvasható, a listát magasan a Google vezeti, ami 39 adatpontot gyűjt minden felhasználó után. Második helyen a Twitter áll 24 ponttal, míg az Amazon szorosan követi, 23 ponttal. Meglepő módon a Meta/Facebook csak 14 pontot gyűjt, míg utolsóként az Apple következik 12-vel. Utóbbi oka az lehet, hogy az almás vállalat kevésbé függ a reklámbevételektől, mint a Google, a Twitter vagy a Facebook.

A StockApps szerint az adatszolgáltató cégek elsősorban egy adott adatkategóriára összpontosítanak, nem annyira az adatok mennyiségére. A felhasználók információi mellett a Google jelentős mennyiségű adatot tárol számos területen. Ezek között van a felhasználók konkrét tartózkodási helye és a böngészési előzményük is. Ezenkívül tárolja a felhasználói tevékenységet harmadik felek webhelyein vagy alkalmazásaiban, valamint az gmailes levelezést is.

A StockApps szerint elsősorban az adhat aggodalomra okot, hogy a Google megőrzi a felhasználók meghatározott tartózkodási helyét is. Ennek ugyanis kiemelt szerepe van a fogyasztók online és offline profiljainak összekapcsolásában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×