eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
a corona virus omicron variant composition
Nyitókép: Teka77/Getty Images

Az omikron veszélyességéről adott ki friss közlés a WHO

Miután a megfertőződöttek száma újabb rekordokat döntött a múlt héten.

Az új típusú koronavírus omikron változata továbbra is nagyon veszélyes - figyelmeztetett heti kiadványában az Egészségügyi Világszervezet (WHO), miután az új típusú koronavírus omikron változatával megfertőződöttek száma újabb rekordokat döntött a múlt héten.

"A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az omikron globális veszélye továbbra is nagyon magas" - figyelmeztetett az ENSZ egészségügyi szakosított szervezete, leszögezve, hogy "az elmúlt hét napon több mint 21 millió új fertőzöttet regisztráltak, amely a világjárvány kezdete óta a legmagasabb heti esetszám".

A szervezet közölte, hogy az új fertőzöttek száma a múlt héten 5 százalékkal emelkedett, az előző heti 20 százalékkal szemben. A globális fertőzési arányszám, mint fogalmaztak, "lassabban" növekszik.

A WHO adatai szerint az elmúlt héten ötvenezren hunytak el a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség miatt, ez a szám nem változott a megelőző héthez viszonyítva.

Továbbra is az omikron a meghatározó változat világszerte. A delta variáns elterjedtsége folyamatosan csökken, míg az alfa, béta és gamma változatok jelentéktelen mértékben terjednek - állapította meg jelentésében a szervezet.

"Azokban az országokban, ahol 2021 novemberében és decemberében nőtt az omikronos fertőzések száma, jelenleg csökken az esetek száma"

- tette hozzá a WHO.

Az elmúlt 30 nap alatt elemzett mintákban az omikron variáns előfordulása 89,1 százalék volt.

A GISAID nemzetközi adatbankba letöltött adatok tanúsága szerint a korábban domináns delta variáns ma már csak a fertőzések 10,7 százalékát okozza.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:42
×
×
×
×