eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Pexels.com

A Windows 11-gyel végleg nyugdíjazzák az Internet Explorert

Több mint húsz év után vége a „legendás” böngészőnek.

Több mint húsz év után a 11-es Windows lesz az első, amiben nem lesz megtalálható a Microsoft híres-hírhedt böngészője, az Internet Explorer – írja az Index.

Korábban a Microsoft már bejelentette, hogy 2022. június 15-ével megszünteti az Internet Explorer támogatását a Windows 10-es rendszereken a legtöbb felhasználó számára. A véget megússzák a hosszú távú szolgáltatást nyújtó, vállalati Windows 10-ek és a Windows 10 Server változatai.

A Microsoft az Explorer nyugdíjba küldését új böngészője, az Edge jobb kompatibilitásával és biztonságával indokolta.

A Windows 11 lesz 1997 óta az első Microsoft-rendszer, amelyben már nem lesz az előretelepített alkalmazások között az Internet Explorer, helyét átveszi a Microsoft Edge. Az MSHTML-motor pedig integrálva lesz a Windows 11 rendszerébe, amivel az Edge-ből előhozható lesz egy Internet Explorer-mód. A címsor mellett található kis ikonnal bekapcsolható IE-móddal az Edge-en keresztül továbbra is hozzáférhetők lesznek az Internet Explorer-alapú webhelyek és alkalmazások – teszi hozzá a lap.

Címlapról ajánljuk

Hamarosan lépni kell a Balaton ügyében

A folyamatos esők hatására már 109 centis a Balaton. A szabályozás szerint télen 110 centi lehet a maximum. Annak jártunk utána, lesz-e karácsonyi vízleeresztés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×