INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

koronavírus

evolúció

mutáció

egyesült államok

Nyugtalanító megfigyelés: evolúciós fejlődésen mehet keresztül a vírus

Nyugtalanító megfigyelés: evolúciós fejlődésen mehet keresztül a vírus

Infostart

A koronavírus hét egymáshoz nagyon hasonló mutációja egymástól függetlenül jelent meg betegekben az Egyesült Államokban, ami nagyon aggasztó a kutatók szerint.

Az élet története tele van egy irányba mutató mutációk sorozatával, amikor egymástól függetlenül is egy irányba tartott a fajok vagy egyedek fejlődése, ezt már Charles Darvin is felismerte. A koronavírus mutálódásával most ezt tapasztalhatják meg élőben a kutatók – írja a Portfolio.hu.

Ugyanis, miközben a világ a brit és a dél-afrikai vírusvariánsra figyel, az Egyesült Államokban érdekes jelenségre figyeltek fel:

hét mutáns koronavírust is azonosítottak, melyek nem teljesen azonosak egymással, de a vírus mind a hét páciensben ugyanabba az irányba fejlődött.

A kutatók attól tartanak, hogy a betegség esetleg ragályosabb lehet ettől. Mindezt egy vasárnap publikált amerikai kutatás rögzítette, amelynek egyik szerzője, Jeremy Kamil szerint világos, hogy valami történik ezzel a mutációval, a vírus evolúciós fejlődésen mehet keresztül.

Azt még nem lehet tudni, hogy a mutációtól gyorsabban terjedhet-e a vírus, viszont azért aggódnak a kutatók, mert a vírusnak éppen az a génszakasza módosul, amelyik

az emberi sejtekbe történő bejutásért felelős tüskefehérje alakját határozza meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: NIAID
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018