eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: NIAID

Nyugtalanító megfigyelés: evolúciós fejlődésen mehet keresztül a vírus

A koronavírus hét egymáshoz nagyon hasonló mutációja egymástól függetlenül jelent meg betegekben az Egyesült Államokban, ami nagyon aggasztó a kutatók szerint.

Az élet története tele van egy irányba mutató mutációk sorozatával, amikor egymástól függetlenül is egy irányba tartott a fajok vagy egyedek fejlődése, ezt már Charles Darvin is felismerte. A koronavírus mutálódásával most ezt tapasztalhatják meg élőben a kutatók – írja a Portfolio.hu.

Ugyanis, miközben a világ a brit és a dél-afrikai vírusvariánsra figyel, az Egyesült Államokban érdekes jelenségre figyeltek fel:

hét mutáns koronavírust is azonosítottak, melyek nem teljesen azonosak egymással, de a vírus mind a hét páciensben ugyanabba az irányba fejlődött.

A kutatók attól tartanak, hogy a betegség esetleg ragályosabb lehet ettől. Mindezt egy vasárnap publikált amerikai kutatás rögzítette, amelynek egyik szerzője, Jeremy Kamil szerint világos, hogy valami történik ezzel a mutációval, a vírus evolúciós fejlődésen mehet keresztül.

Azt még nem lehet tudni, hogy a mutációtól gyorsabban terjedhet-e a vírus, viszont azért aggódnak a kutatók, mert a vírusnak éppen az a génszakasza módosul, amelyik

az emberi sejtekbe történő bejutásért felelős tüskefehérje alakját határozza meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×