eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Barney Moss/Kanada/Wikipedia.org

Tucatnyi delfin pusztult el Új-Zéland partjainál – videó

Nagyjából 25 gömbölyűfejű-delfin vetődött partra Új-Zéland Északi-szigetén, mintegy tucatnyi elpusztult - közölte vasárnap az ország környezetvédelmi minisztériuma.

Az állatmentők és az önkéntesek szombaton egész nap azon dolgoztak, hogy a delfineket visszajuttassák a vízbe. A nagyjából 40–50 emlősből álló raj 25 tagja aznap reggel vetődött a Coromandel-félsziget egyik partszakaszára.

Szombat éjjel további öt elpusztult gömbölyűfejű-delfint (Globicephala melas) fedeztek fel egy másik helyszínen, ahol valószínűleg először sodródott partra a raj néhány tagja – közölte a minisztérium.

„Noha a szombat este 9 órai dagály segített a partra vetett delfineknek visszajutni a vízbe, vasárnap reggel néhány állat újra a szárazföldre került, többen fennakadtak az öböl szikláin” – írta a Facebook-oldalán minisztérium.

„Vasárnap reggelre nagyjából egy tucat delfin elpusztult a sziklákon. Szerencsére a partra vetődött emlősök nagyobbik része reggel csatlakozni tudott a rajhoz, a nyílt tengerre kísérték őket” – olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×