INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

koronavírus

tüdő

gyulladás

fertőzés

kutatás

Budapest, 2012. április 2.Érdeklődő egy preparált tüdőt nézi a Bodies Revealed (Feltárt testek) elnevezésű tárlaton a VAM Design Centerben, ahol 1700 m2-en, 9 teremben, kilenc furgonnal érkezett 15 testet és több mint 200 testrészt, egészséges és beteg szervet nézhetnek meg a látogatók. A Bodies2 kiállítás az ismeretterjesztésre és az oktatásra helyezte a hangsúlyt, arra világít rá, hogy az egészségtelen életmódnak milyen következményei vannak az emberi testben.

Most megnézheti, miért nem kap levegőt a koronavírusos beteg - videóval

Infostart

Egy amerikai sebészorvos képalkotó szoftverrel készített felvételein jól látszik a vírus rombolása a tüdőben.

Virtuális valóság technikával, igazi, koronavírus-fertőzéssel küzdő páciensektől származó adatok alapján készített felvételt adott közre Keith Mortman amerikai sebészorvos, aki a betegek kezelése mellett a különleges képalkotó szofverrel a vírus viselkedését is tanulmányozza - számolt be a felvételről a hvg.hu. A lap szerint ehhez a George Washington University Hospital és a Surgical Theater szoftverét használja.

A felvétel tanúsága szerint a vírus (zölddel jelzett) gyulladásos zónákat hoz létre a tüdőben, és emiatt egyre nehezebben jut levegőhöz a beteg, van, aki önállóan már nem is képes erre.

Az elsősorban a laikusoknak szánt felvételtől azt reméli az orvos, hogy elég sok embert sikerül a segítségével rábírni a kézmosásra és a távolságtartásra, mivel a védőoltás megjelenéséig ezek a leghatásosabb eszközeink a betegség megelőzése érdekében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018