INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

egészségügy

szív

megelőzés

Lappangó betegségek derülnek ki egy magyar találmány segítségével

Lappangó betegségek derülnek ki egy magyar találmány segítségével

Infostart

A szív mindenre reagál és a teljes egészségügyi állapotról képet ad. A pulzus újfajta megfigyelése pedig számos betegséget képes korai fázisban jelezni.

Nagy áttörést érhet el a globális egészségügyben egy magyar találmány: az E-Med4All olyan egyszerű és olcsó megoldást kínál a pulzushullámok analizálására, amellyel korai fázisban felismerhetők szív- és érrendszeri betegségek, a terhességi magas vérnyomás, de segítséget nyújthat sportolóknak, gyógyszerkutatóknak és egészségbiztosítóknak is - írta a Világgazdaság.

Egy kétéves kutatásban bebizonyosodott, hogy sok betegség előjele és rizikója kiszűrhető a szívműködés precíz megfigyelésével, a szív ugyanis mindenre reagál, és a teljes egészségügyi állapotról képed ad. A vizsgálatok megadták a pulzushullám-analízis kidolgozásához szükséges alapadatokat. A 2013–2015-ben végzett kutatás azonban nagyon drága és nehezen használható orvosi eszközöket igényelt. Ekkor vetődött fel az ötlete egy tele­medicina-rendszer létrehozásának, amelynek segítségével mindenkinek elérhetővé válhat ez a vizsgálati módszer, mivel csak egy okostelefon, internetkapcsolat és egy kis méretű mérőeszköz szükséges hozzá.

Jellegzetes elváltozást mutatnak például a cukorbetegek és inzulinrezisztensek szívműködésének bizonyos paraméterei. - hozta példaként Kulin Dániel, az E-Med4All Europe alapítója és ügyvezetője, a telemedicina-fejlesztést végző társaság vezető orvosa.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018