INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

szuperhold

karancskeszi

hold

fotó

A felkelő Hold látszik a Karancs csúcsán lévő kilátó és az Antenna Hungária adótornya mögött Karancskeszi közeléből fotózva 2019. március 20-án.

Ritka égi jelenség Magyarország felett

Infostart

Beterítette a szuperhold az eget - tizenegy év múlva lehet hasonló élményben részünk.

Az év harmadik és egyben utolsó szuperholdja volt szerda éjszaka. Egy nógrádi fotós Karancskeszi közelében örökítette meg a ritka pillanatot, amelyen a felkelő Hold látszik a Karancs csúcsán lévő kilátó és az Antenna Hungária adótornya mögött.

Az égi jelenség egybeesik a márciusi nap-éj egyenlőség időpontjával, amely a tavasz kezdetét jelzi. A két esemény utoljára 1981 márciusában esett ugyanarra a napra. Ilyenkor a Hold akár 30 százalékkal fényesebb és 14 százalékkal nagyobbnak is látszódhat az átlagosnál. A következő ilyen eseményre 11 évet kell majd várnunk - írja a nool.hu.

Karancskeszi, 2019. március 20.
A felkelő Hold látszik a Karancs csúcsán lévő kilátó és az Antenna Hungária adótornya mögött Karancskeszi közeléből fotózva 2019. március 20-án.
MTI/Komka Péter
Karancskeszi, 2019. március 20. A felkelő Hold látszik a Karancs csúcsán lévő kilátó és az Antenna Hungária adótornya mögött Karancskeszi közeléből fotózva 2019. március 20-án. MTI/Komka Péter

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018