eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ezt nyeri az Év hala

Győzött a menyhal - közölte honlapján a Magyar Haltani Társaság. A szilveszter éjjel lezárult az "Év hala - 2013" címért folyó választás során a menyhal a leadott szavazatok több mint felét kapta.

Az Év hala cím sorsát 6723 szavazat döntötte el - olvasható a Magyar Haltani Társaság honlapján. Induláskor még a kurta baing állt az élen, néhány nappal később azonban már a horgászok kedvence, a menyhal vezette a mezőnyt, s nem tudott vele lépést tartani a természetvédők által támogatott leánykoncér sem.

A 2013-as év hala tehát a menyhal lett (53%), messze megelőzve a második helyezett leánykoncért (35%) és a harmadik kurta baingot (12%). A választás kitűnő lehetőséget kínál őshonos halaink ismertségének növelésére, természeti értékeink bemutatására - mutatott rá az akció valódi céljára Harka Ákos, a társaság elnöke.

A győztesnek nem jár aranyérem, jutalma csupán annyi, hogy nagyobb figyelmet kap a tudományos kutatásban és ismeretterjesztésben.

Az utóbbi években gyakoribbá vált vizeinkben a menyhal, amely komoly célpontja lehetne a téli horgászatnak, hiszen főként ilyenkor fogható. Ízletes, szálkamentes húsa igazi különlegesség. A társaság támogatja a horgászok azon kezdeményezését, hogy a faj legkisebb kifogható méretét a jelenlegi 20-ról 25 centiméterre emeljék. Így minden példány eséllyel vehetne részt az állomány további gyarapításában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×