eur:
389.53
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Overdose lábát fizikusok is gyógyítják - íme a csodamódszer

Fényterápiával kezelik Overdose lábát - adtuk hírül korábban. A különleges módszerről a feltalálója, Fenyő Márta fizikus az InfoRádió tudományos magazinjában, a Géniuszban is nyilatkozott.

Overdose tulajdonosát, Mikóczy Zoltánt sokan csodálják Szlovákiában és Magyarországon is azért az erőfeszítésért, amelyet a csodaló mielőbbi gyógyulásáért kifejt. Mikóczy legutóbb arról nyilatkozott, hogy Overdose érdekében a fényterápiára vonatkozó legújabb kutatásokat is bevetik.

A módszert kidolgozó fizikus, Fenyő Márta pénteken az InfoRádió tudományos magazinjában, a Géniuszban nyilatkozott a gyógyulás idejét rendkívüli módon lerövidítő terápiáról. A beszélgetést a június 12-i műsor 2. részében hallgathatják meg.

Egyebek között asztma, ekcéma, sportsérülések kezelésénél vált be az úgynevezett polarizált fény felhasználása, amely erősíti az immunrendszert, növeli a szellemi teljesítőképességet, és felgyorsítja a sejtek regenerálódását.

A mindennapos használatban lévő fényforrások a tér minden irányába rezgő fényhullámokat bocsátanak ki. A polarizált fény esetében az történik, hogy ezek közül a fényhullámok közül kiválasztunk egy speciális irányt, és csak azokkal a hullámokkal dolgozunk, amik a térnek ebben a kitüntetett síkjában rezegnek. Nevezhetjük úgy, hogy irányított fény - hangzott el a Géniusz magazinban. 

Mitől gyógyít a fény? Hogyan regenerálja a sejtműködést? 

A polarizált fénynek van egy olyan speciális tulajdonsága, hogy kicsit átrendezi a sejtmembránok szerkezetét, és ezáltal a sejtek működését is tudja befolyásolni. Hogyha pedig egy teljes testet kezelünk polarizált fénnyel, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag az összes sejtre hatunk, ami az emberi szervezetben található. Ennek az a jelentősége, hogy behatol körülbelül 1 centiméter mélyre ez a polarizált fény a megfelelő hullámhosszakon és a megfelelő intenzitásban a testbe.  Az emberi test szöveteiben eléri a testfelszín közelében a kapilláris ereket, tehát gyakorlatilag aki befekszik ebbe a nagy felületű polarizált fényfürdőbe, annak a teljes vérkeringése és a vérében található összes alakos elem, a fehérvérsejtek és a vörösvérsejtek a kezelés első pillanatától kezdve a polarizált fény áldásos hatásait élvezik. 

Tehát a véráram segítségével olyan területre is eljut ennek a polarizált fénynek a hatása, ahová nem tudunk bevilágítani? 

Szó szerint ez az igazság. Miután a véráramban lévő alakos elemek, a fehérvérsejtek egy része felelős a szervezet természetes védekező mechanizmusaiért, ezeknek a serkentése révén egy emeltebb szintre kerül a szervezet védekező képessége. És ami még egy nagyon jelentős dolog, hogy a vérben keringő másik fajta alakos elem, a vörösvérsejt pedig alkalmassá válik több oxigén megkötésére, és így ezt a fokozott mennyiségű oxigént lényegében véve azonnal el tudja szállítani a szervezet bármelyik szervéhez, bármelyik sejtjéhez, többek között például az agyához is, és ezért mondhatjuk azt, illetve tapasztaljuk azt, hogy a kezelés után jelentősen megnő a szellemi és a fizikai teljesítőképessége az illetőnek, aki ezt a kezelést igénybe veszi. 

Milyen betegségekre ajánlják elsősorban ezt a kezelést? 

Sebgyógyulás, reumatikus problémák, számtalan bőrgyógyászati probléma, ekcémák, sportsérülések, izomszakadások, de van egy nagyon fontos és említésre érdemes különbség a nagyméretű polarizált fényforrás, tehát az új fényforrás és a régebbiek között. Mégpedig az, hogy amiatt, hogy ilyen nagy felületen és az összes sejtre egyszerre hatunk a nagy fényforrással, ezek a gyógyulások sokkalta gyorsabbak, mint amilyenek voltak korábban. Hadd mondjak erre egy-két példát. Egy nagyon csúnya, súlyos, elhúzódóan gyógyuló, lábszáron található seb normál körülmények között öt-hat hét alatt gyógyulna meg. Jött hozzánk ez az eset - én magamban azt gondoltam, hogy majd mi megmutatjuk: begyógyítjuk két hét alatt. De ezzel a nagy felületű lámpával az volt a végeredmény, hogy hat nap alatt gyógyítottuk be. Még egy példa: két és fél centi hosszú részen, tehát elég komoly izomszakadás volt egy sportolónál, hagyományos módon öt-hat hét alatt regenerálódna. Gyakorlatilag ő mindennap járt a nagy teljesítményű új fényfürdőbe, és öt nap alatt teljesen, nyomtalanul eltűnt az izomszakadása. Szóval ezek a gyógyulási sebességek egyszerűen drámaian gyorsak ennél az új fényforrásnál. 

Mennyi ideig kell a fényfürdőben ülni vagy feküdni ahhoz, hogy a hatás meglegyen? 

Felnőtt embereknek húsz perc a kezelési idő. Gyermekeknek ennél kevesebb. 

Elsősorban milyen betegségekkel kapcsolatban van tapasztalatuk, hogy segít ez a szerkezet? 

Két részre bontanám a választ. Az egyik az, amikor egészséges emberek jönnek, nem kevesen. Õk arra használják ezt a teljes testre kiható polarizált fényterápiát, hogy energiát nyerjenek. Javul a szellemi, fizikai teljesítőképességük, javul az állóképességük, a koncentrálóképességük. A nem egészséges emberek csoportját fel kell osztani. Például pszichiátriai esetekben, súlyos depressziós esetekben látványos javulást értünk el, és nemcsak pillanatnyilag, hanem tartósan lényegesen lejjebb lehetett venni az általuk szedett gyógyszer mennyiségét A többi eset pedig, a reumatológiai és sportsérülések, a csontosodási problémák, külön csoportba tartoznak. Nehezen forrt össze egy csont, hetekig nem mutatott gyógyulási hajlamot, és gyakorlatilag háromhetes kezelés után teljesen összecsontosodott egy törés. Januárban egész hónapban köhögtem, náthás voltam, fájt a torkom, nem tudtam kimászni belőle, végül is aztán a végén, három napon keresztül úgy, hogy mindennap egyszer bementem egy ilyen kezelésre húsz percre, mintha elfújták volna a betegséget.

Hanganyag: Torda Júlia

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×