eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Robottanár tanítja az alsósokat

Japánban kifejlesztették az első robottanárt. Az új konstrukció már "munkába is állt", az alsó tagozatosokat tanítja egy tokiói iskolában.

Saya egy női humanoid robot. A természettudományos tárgyakat és a technológiai ismereteket tanítja a 10 éves diákoknak.

A hölgy divatosan öltözködik és barna haja van, rózsaszín rúzst használ. Megalkotásában a Tokiói Tudományegyetem kutatói vettek részt.

A robot arra is képes, hogy érzelmeket közvetítsen, arca hat alapvető érzelem kifejezésére képes, a többi mellett a boldogságét, a félelemét, a meglepetést.

Ahogy a fejlesztőcsapat vezetője elmondta, elsődleges céljuk az volt a robottanárral, hogy közelebb hozzák a technika vívmányait a gyermekekhez, megismertessék és megszerettessék azokat.

Épp ezért remélik, hogy később nagyobb számban állíthatják elő a tanárt, amely így a távoli falvak iskoláiba is eljuthat majd.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×