eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Árja ikrek városát hozta létre Mengele Brazíliában?

Egy argentin történész azt állítja: a nácik hírhedt doktora, Josef Mengele felelős azért, hogy egy brazil kisvárosban megdöbbentő számú szőke, kék szemű iker születik.

Josef Mengele feladata az volt, hogy az auschwitzi koncentrációs táborban emberi kísérleteket végezzen, és felfedezze az ikrek születésének rejtélyét, így növelve a "német árjafaj" létszámát.

Egy argentin történész szerint a "halál angyalának" is nevezett Mengele kísérleteinek meglett a gyümölcse, igaz, csak Hitler bukása után. Évek óta képtelenek ugyanis tudósok megoldani azt a rejtélyt, hogy egy Brazíliában található kisvárosban miért születnek minden ötödik terhességből ikrek, akiknek a többsége különös módon szőke és kék szemű. Jorge Camarasa argentin történész új könyvében azt állítja: Josef Mengele áll a rejtély mögött.

A "Mengele: A halál angyala Dél-Amerikában" című könyv szerzője többször is beszélt Candido Godoi városának lakosaival, és meg van arról győződve, hogy a náci orvos itt folytatta tovább Auschwitzban elkezdett kísérleteit. Camaras szerint Mengele Hitler bukása után Argentínába, majd Paraguayba menekült, ahonnan 1963-tól rendszeresen ellátogatott a brazil határtól nem messze található Candido Godoiba. A történész szerint ezután nem sokkal az ikrek születési rátája látványosan megemelkedett a városkában.

"Úgy vélem, Candido Godoi lehetett Mengele laboratóriuma, ahol befejezte a szőke, kék szemű német árja faj megalkotását" - mondta a történész, akinek azt mesélték a helyiek, hogy egy férfi rendszeresen ellátogatott a városba, állatorvosnak adta ki magát, de nőket is kezelt különböző gyógyszerekkel.

A város egykori polgármestere is próbálta már megoldani a különös rejtélyt. Több száz ember megkérdezése után arra jutott, hogy a legtöbb történet közös szereplője egy Rudolph Weiss nevű férfi, aki vidéki orvosként házról házra járt és visszértágulatos nőket kezelt, akiknek valamilyen italt vagy tablettát adott. Néha fogászati kezeléseket is végzett, és többen úgy emlékeztek, hogy vért is vett.

Candido Godoi lakói ma már tényként kezelik, hogy a náci háborús bűnös a hatvanas évek elején többször is a vendégük volt. Az ikrek földjének tartják városukat, ahol egy iker múzeum is működik.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×