George Wilson, az Ausztrál Vadászati Szövetség munkatársa szerint a tehenek és birkák által a kérődzésük és böffentésük révén kibocsátott metán tartalmú gáz jóval nagyobb kárt okoz a környezetnek, mint a szén-dioxid.
Ezzel szemben a kenguruk egyáltalán nem bocsátanak ki metángázt emésztésük során, mivel emésztőrendszerük másként működik, így a kutató szerint a környezetvédelem jegyében az Ausztráliában élő erszényes állatok fogyasztására kell átállni az embereknek. George Wilson a kenguruk tenyésztését sürgeti a szarvasmarhák helyett.
Ausztrália szén-dioxid terhelésének 11 százalékát a szarvasmarhák okozzák, és már több ötlet is volt arra, hogyan lehetne kezelni ezt a problémát. Korábban egy olyan oltóanyagot fejlesztettek ki, amely csökkenti a kérődző állatok emésztése során kibocsátott metángáz mértékét. George Wilson szerint a legegyszerűbb megoldást az jelentené, ha az emberek kengurut ennének, ezáltal kevesebb szarvasmarhát kellene tenyészteni.
A kutató kiemelte: a kenguruhús íze finom, bár eltér a marhahúsétól.
Egyetlen birka egy nap alatt 20 gramm metántartalmú gázt ereszt a levegőbe, s ez egy év alatt eléri a 7 kilogrammot; míg egy szarvasmarha termelése" évi 114 kilogramm is lehet. A kérődzők által a levegőbe eresztett metángáz 21-szer erősebb üvegházhatást okozó gáznak tekinthető, mint a szén-dioxid.