eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nemcsak az öregedést, az izzadást is gátolja a botox

Ha valaki ül Ön mellett a buszon, de a legnagyobb forróságban sem izzad, ne csodálkozzon: lehet, hogy az illető botox injekciót kapott a hónaljába. Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb az új kezelés.

A botoxként ismert méreganyagot eddig öregedésgátló szerként használta a szépségipar, ám most már új funkciója is van: egy amerikai kozmetikai cég a túlzottan verejtékező pácienseinek hónaljába vagy tenyerébe fecskendezi a csodaszert.

A botox (vagyis a botulinum toxin) viszonylag hosszú ideig blokkolja a karban, mellkasban, kezekben és a lábban található izzadságmirigyek idegvégződéseit, így aki megkapja az injekciót, az hetekig nem fog verejtékezni.

A The Harley Medical Group amerikai kozmetikai cégnél az utóbbi három hónapban megháromszorozódott azok száma, akik izzadás ellen botox-kezelést kaptak. A vállalat szerint az eljárás elsősorban azoknak nyújt óriási segítséget, akik kórosan fokozott verejtékezésben, vagyis hiperhidrózisban szenvednek.

A 165 ezer forintos kezelésnek köszönhetően az izzadásra hajlamosak 6 hónapig maradnak "szárazak". Nemcsak a kóros verejtékezésben szenvedőknek segít az eljárás, hanem azoknak is, akik stresszhelyzetben (például az első randin) kellemetlen mértékben izzadnak.

"Amíg a normális mértékű izzadás szabályozza a testhőmérsékletet, a túlzott verejtékezés rendkívül kínos lehet, és miatta sokan kerülni kezdik a társas érintkezést" - véli Nicky Naylor, a cég munkatársa, aki szerint sok páciens önbizalmát növelte az, hogy a botox injekció után már nem kellett aggódniuk az izzadás miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×