eur:
389.45
usd:
361.59
bux:
68448.88
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nyáron hűti, télen fűti, és mindig frissen tartja a lábat a magyar találmány

Nemcsak a cipőt szellőzteti minden lépésnél, a lábat télen melegíti, nyáron pedig hűti az a magyar találmány, amely közönségdíjas lett a Feltalálók Egyesületeinek Nemzetközi Szövetsége thaiföldi kiállításán. A cipőtalpba építhető szerkezet elsősorban azoknak hasznos, akik egész napos állásra kényszerülnek.

Szellőzteti és megvédi a gombásodástól, nyáron hűti, télen pedig fűti a lábfejet Baricz István találmánya, amely közönségdíjas lett a Feltalálók Egyesületeinek Nemzetközi Szövetsége thaiföldi kiállításán.

A mérnök az InfoRádiónak elmondta: két olyan rendszert dolgozott ki, amely az ember testsúlyának energiáját használja fel.

Az egyik esetben a sarok felemelésekor jön működésbe a szerkezet, amely levegőt áramoltat keresztül a lábujjaknál.

A másik rendszer lényege, hogy a lábra nehezedő testsúly hatására túlnyomás jön létre a cipőbe beépített szerkezetben, amely ugyancsak a lábujjak közé juttatja a levegőt - magyarázta a feltaláló.

A rendszer nyáron hűti, télen fűti a lábat: a lábfej körüli levegőt szívja be, amely a testtel csaknem azonos hőmérsékletű, majd ezt pumpálja át a lábujjak között - mondta Baricz István.

Az egyik rendszert csak speciális cipőbe lehet beszerelni, míg a másik szinte bármilyen lábbelibe beilleszthető a talpbetét cseréjével - tette hozzá a feltaláló.

Baricz István azt szeretné, ha azok jutnának hozzá először a jól szellőző cipőkhöz, akiknek sokat kell talpon lenniük, például orvosok, pincérek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
A pesti Csikágó újraéled

A pesti Csikágó újraéled

Budapest talán egyik legtöbbször sztereotipizált városrésze a VIII. kerület. A negatív konnotációktól most elvonatkoztatva gondoljunk csak bele, hogy a területén található a Palotanegyed, illetve megannyi ismert galéria választotta ezt a környéket székhelyéül. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája Fesztivál idén több mint 100 művészeti programot sorakoztat fel. Ezekből válogattunk számotokra, különös figyelmet fordítva a VIII. kerület művészeti, kulturális sokszínűségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×