INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Mérgező halat fogtak az Adriai-tengerben

InfoRádió / MTI
Az Adriai-tengerben eddig még nem észlelt mérgező halat fogott ki egy montenegrói halász. Az állat 45 centiméter hosszú, és négy, egyenként egy centiméteres nagy foga van, a mája és minden belső szerve mérgező anyagot tartalmaz.

Négyfogú, mérgező halat fogott egy montenegrói horgász az Adriai-tengerben. Aleksandar Joksimovic, a Kotori-öbölben működő tengerbiológiai intézet igazgatója elmondta, hogy a hal 45 centiméter hosszú, és négy, egyenként egy centiméteres nagy foga van, a mája és minden belső szerve mérgező anyagot tartalmaz, így emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Az igazgató szerint a tengerek globális felmelegedése miatt került a hal az Adriába. Az intézet ezenkívül még 28 fajta, eddig ezen a tengeren ismeretlen halat regisztrált az elmúlt években -
olvasható a Jutarnji List című horvát napilapban.

Ezekről a fajtákról a tengerbiológiai intézet külön brosúrát ad ki, hogy a halászok fölismerjék a különös halakat és beszolgáltassák azokat az intézetnek további vizsgálatokra.

A "négyfogúnak" nevezett mérgező halat Budva tengeri üdülőhely közelében, 80 méter mélyből hozta a felszínre Ilija Rafailovic halász.

A címlapról ajánljuk