eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Gélben kapják a Viagrát a nők

Már tesztelik a Virginiai Egyetemen azt a gyógyszert, amely olyan hatással van a nőkre, mint a férfiakra a Viagra. A tesztoszteron tartalmú gyógyszer növeli azoknak a nőknek a libidóját, akik elveszítették érdeklődésüket a szex iránt.

A kór neve hipoaktív szexuális vágybetegség, a szexuális érdeklődés és vágy csökkenése jellemzi. Szakértői becslések szerint az amerikai nők egyharmadát érinti bizonyos mértékben.

"Ez a nők körében a legelterjedtebb szexuális probléma" - figyelmeztet Anita Clayton pszichiáter, a 2007-ben megjelent "Kielégülés: A nők, a szex és az intimitás keresése" című könyv szerzője.

A szer hatékonyságát és biztonságos voltát a Virginiai Egyetemen kívül 99 amerikai egészségügyi intézmény teszteli majd. Ha a gyógyszer zöld jelzést kap az amerikai élelmiszer- és gyógyszerengedélyezési hivatal (FDA), akkor a gyártó reményei szerint bárki szedheti majd.

Clayton vizsgálatában 25, 30 és 65 év közötti nő vesz részt; mindnyájuknak mindkét petefészkét eltávolították, ösztrogént kapnak, és pszichiátriai problémákat okoz a számukra a libidójuk csökkenése.

A szexuális érdeklődést mindkét nemnél nagyrészt a tesztoszteronszint határozza meg. Mivel a női tesztoszteronnak pontosan a felét a petefészek termeli, annak eltávolítása a szexuális vágy csökkenéséhez vezethet.

A szer gél formájában kerül a remények szerint forgalomba: kis adagban kell az alkarra nyomni, a bőrön keresztül 24 órán keresztül szivárog a tesztoszteron a véráramba.

Clayton szerint az új gyógyszer azért jobb a korábbiaknál, mert azonos szinten tartja a tesztoszteront - ahogyan ezt a szervezet is teszi normális esetben.

Ez egyébként már a teszt második szakasza. Az elsőben résztvevő nők a szexuális kielégülés 283 százalékos növekedéséről számoltak be.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×