eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Átadták a Charles Simonyi Kutatói Ösztöndíjakat

A Magyar Tudományos Akadémia székházában adták át az idei Charles Simonyi Kutatói Ösztöndíjat. A személyenként 3 millió forinttal járó elismerést Sperlágh Beáta orvos, Bíró Tamás Sándor fizikus és Granasztói György történész nyerte el.

Az ösztöndíjat, amelyet Simonyi Károly magyar fizikus emlékére fia, Charles Simonyi alapított, nyolcadik alkalommal ítélték oda.

Keszthelyi Lajos akadémikus, a Charles Simonyi Kutatói Ösztöndíj Bizottság elnöke az InfoRádióban a támogatás eredményeként értékelte, hogy a korábbi díjazottak közül többeket az elismerés átadása után nem sokkal az Akadémia tagjává választottak, és számos kutató kapott Kossuth-, vagy Széchenyi-díjat.

Az ösztöndíjat ajánlás alapján évente három, egyetemen vagy kutatóintézetben dolgozó, kimagasló teljesítményt nyújtó szakember kaphatja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×