eur:
385.48
usd:
355.37
bux:
68052.41
2024. május 21. kedd Konstantin

Már csak ötezren vannak, de még megmenthetők

Nemzetközi összefogással akarják megmenteni a kihalás szélén álló kérgesteknőst a kutatók és a természetvédők. A súlyosan veszélyeztetett fajnak ma már kevesebb mint ötezer példánya él.

Ennek ellenére tudósok szerint még van esély arra, hogy megállítsák számuk csökkenését, vagy akár megfordítsák a folyamatot.

Erre készítenek most tervet a malajziai Terengganuban, az ország keleti partjainál, ahol régen a világon a legnagyobb számban rakták le tojásaikat a kérgesteknősök.

Régen évente több tízezer teknős érkezett ide, hogy fészket készítsen, manapság azonban már annyira kevesen vannak, hogy kikerültek az országrész szimbólumai közül is.

Az ember tizedelte meg őket: sokan a fészkeket rabolták ki, mások halászhálóval fogták be az állatokat.

A kutatók szerint most még lehet tenni a különleges teknősök megmentéséért, ezért összefogást sürgetnek az ügyben, azonban arra panaszkodnak, hogy egyelőre nincsenek meg az akció anyagi feltételei.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×