eur:
391.52
usd:
361.3
bux:
73416.22
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

A rákbetegek számára is csodaszer a ginszeng

Csökkenti a ginszeng a rákos betegek fáradtság érzetét, és javítja fizikai állapotukat - állapították meg az amerikai Mayo Klinika kutatói. A gyógynövény minden második betegnél hatásos. Rákkutatók egyelőre óvatosságra intenek a kutatás eredményét illetően.

A kimerültség, fáradtság általános jellemzője a rákbetegségek kezelésének, a páciensek 90 százalékánál előfordul, emlékeztetnek brit kutatók.

A páciensek döntő többsége a kimerültséget tartja a legkellemetlenebb mellékhatásnak; egyszerűen képtelenek még a legapróbb napi teendők ellátására is.

Kutatók szerint a ginszeng segít a szervezetnek a stressz legyőzésében - márpedig a rákbetegeknek rengeteg fizikai és lelki stresszt kell elviselniük.

Ezért próbálták ki a gyógynövényt a terápia részeként a Mayo Klinikán.

282 beteget osztottak négy csoportra. A kontrollcsoport a szokásos terápiát kapta, míg a másik három, naponta háromszor 750, 1000, illetve 2000 mg ginszenget.

Nyolc hetes kezelés után kiderült, hogy a ginszenget szedők kevésbé voltak fáradtak és lelkiállapotuk is jelentősen javult - méghozzá annak arányában, mennyit kaptak a gyógynövényből.

Címlapról ajánljuk

Három magyar kardvívónő a legjobb 16 között

Mind a két magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét a legjobb 16 közé jutásért a párizsi olimpián, a fegyvernem női egyéni versenyében, a párizsi olimpián. Szűcs Luca 15-10-re verte Martina Crisciót, Pusztai Liza 15-12-re Michela Battistont, de ott van a nyolcaddöntőben Márton Anna is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×