INFORÁDIÓ
2021. december 5. vasárnap
Vilma

Mit hozhat még a digitális forradalom?

Infostart

Hihetetlen ütemben zajlik a digitális forradalom: tavaly 161 milliárd gigabyte-ot tett ki az internetes tartalmak mérete, és egymilliárd zeneszámot lehetett letölteni a világhálóról. Egy felmérés szerint a felhasználók egyre aktívabbak.

161 exabyte-ot, azaz 161 milliárd gigabyte-ot tett ki az interneten fellelhető digitális tartalmak mérete az elmúlt évben - derül ki a telekommunikációval és információs technológiával foglalkozó cég, az IDC által vezetett felmérésből.

Csak szemléltetésként: ekkora információmennyiség 161 milliárd iPodon férne el.

A minden korábbi várakozást felülmúló és a korábbi technikákat elsöprő digitális forradalom mértékét jól jelzi, hogy a tavalyi elektronikus levélforgalom hat exabyte volt, egy exabyte-tal több, mint amennyit kitenne az összes emberi nyelv kódjainak digitalizálása.

A felmérés a digitális kép és televíziózás, valamint az internetes telefonálás óriási mértékű fejlődését mutatja. Ezek az új technikák egyre inkább előtérbe kerülnek, és lassan kiszorítják a hagyományos formákat.

A digitális tartalmak egynegyede eredeti csupán, a többit, tehát a háromnegyedét a másolt vagy letöltött zenék, filmek és a továbbított e-mailek teszik ki - derül ki a kutatásból.

Az internet egyre nagyobb teret enged az egyéni kezdeményezéseknek.

A YouTube nevű oldalon mintegy százmillió videó érhető el, míg a világhálóról letölthető zeneszámok mennyisége meghaladja az egymilliárdot.

Egy előrejelzés szerint 2010-re a digitális információk több mint hetven százaléka származik majd a felhasználóktól.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018