eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma

Óvja szívét! Egyen halat!

A grillezett vagy főzve elkészített halak heti egy-kétszeri fogyasztása annyira jótékony a szív működésére, hogy az már az EKG vizsgálatoknál is látszik. Ezt mutatta ki a Harvard Egyetem orvoscsoportja egy 11 évig végzett vizsgálatban.

Az eredmények az Amerikai Szívgyógyászati Szaklap augusztusi számában jelennek meg. Eszerint a halban lévő omega-3 zsírsav kedvezően befolyásolja a szívpumpa működését.

A szív egy lassabb működés mellett is ugyanúgy tudja pumpálni a vért, ráadásul az összehúzódás után lényegesen hamarabb áll helyre.
Ezzel pedig lényegesen csökken a ritmuszavar kockázata - mondta az InfoRádióban a budapesti Szent János Kórház kardiológiai ambulanciájának főorvosa.

A vizsgálat bebizonyította, hogy a kapszulában bevitt omega-3 zsírsavnak nincs ilyen jótékony hatása. Mindez a grillezett vagy főzött halak fogyasztásával érhető el, a panírozott, vagy zsírban sült hal szintén hatástalan - közölte Matos Lajos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×