eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Oroszország űrsiklót épít

Oroszország legkésőbb 2015-ig üzembe helyezi saját űrsiklóját - mondta az orosz űrhivatal vezetője. Anatolij Perminov Moszkvában, az űrhajózás napján beszélt erről.

Az orosz űrhajósok jelenleg az egyszer használható, négy évtizedes technológián alapuló Szojuz-űrhajókat használják, ezekkel szállítják a Nemzetközi Űrállomás legénységét is.

Az amerikai űrhivatal, a NASA, amely a Columbia 2003-as katasztrófája után repülési tilalmat rendelt el saját űrsiklói számára, nemrég közölte: 2010-ig még 16-18 ilyen járművet indít.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×