eur:
394.91
usd:
371.5
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Magyar Úszó Szövetség

Milák Kristóf edzője: "sokat kellett tűrnöm mellette, otthon kellett ordibálnom"

Hogy Selmeci Attila marad az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó edzője, heteken belül kiderül, de az InfoRádió Aréna című műsorában egy konfliktusokkal terhelt, hosszú időszak rajzolódik ki.

Augusztus végéig, szeptember elejéig eldől, hogy továbbra is Selmeci Attila marad-e Milák Kristóf edzője - ezt mondta az InfoRádiónak a 63 éves szakember.

Tanítványa 200 méteres pillangóúszásban lett olimpiai bajnok Tokióban, míg 100-on ezüstéremig jutott a 21 éves világ- és Európa-bajnok úszó.

"Egy dolgot megtanultam Kristóf mellett, de ez egy ismert közmondás is: nem az a legény, aki a pofonokat adja, hanem aki állja. Hát én nagyon sokat álltam, és kellett tűrnöm Kristóf mellett, megmondom őszintén.

Talán egyetlen versenyzőm sem volt, aki mellett ennyit kellett nyelnem, tettem ezt abban a hitben, hogy így tudunk eljutni Tokióig.

Ha nem nyelek ennyit, és nem vagyok ennyire türelmes vele, egészen biztos, hogy közösen nem tudtunk volna eljutni" - tárta fel az elmúlt hónapok, évek eseményeiről röviden az úszóedző.

Az események, úgy érzi, igazolták a türelmét és áldozatvállalását, de nem szeretné magát piedesztálra emelni; tudta, hogy Milák Kristóffal másképp kell bánni, korábbi aranyszabályait háttérbe kellett szorítani.

"Számtalanszor olyan új tényezőkkel kellett szembekerülnöm, amelyek hát bizony arcpirítók voltak, de nem tudtam mást csinálni. Sokszor otthon jött ki belőlem ez a feszültség, és otthon ordibáltam. De

ez volt az egyedüli út

ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkát."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×