INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

selmeci attila

úszás

milák kristóf

tokió 2020

olimpia

aréna

Milák Kristóf edzője: sokat kellett tűrnöm mellette, otthon kellett ordibálnom

Milák Kristóf edzője: "sokat kellett tűrnöm mellette, otthon kellett ordibálnom"

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Hogy Selmeci Attila marad az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó edzője, heteken belül kiderül, de az InfoRádió Aréna című műsorában egy konfliktusokkal terhelt, hosszú időszak rajzolódik ki.

Augusztus végéig, szeptember elejéig eldől, hogy továbbra is Selmeci Attila marad-e Milák Kristóf edzője - ezt mondta az InfoRádiónak a 63 éves szakember.

Tanítványa 200 méteres pillangóúszásban lett olimpiai bajnok Tokióban, míg 100-on ezüstéremig jutott a 21 éves világ- és Európa-bajnok úszó.

"Egy dolgot megtanultam Kristóf mellett, de ez egy ismert közmondás is: nem az a legény, aki a pofonokat adja, hanem aki állja. Hát én nagyon sokat álltam, és kellett tűrnöm Kristóf mellett, megmondom őszintén.

Talán egyetlen versenyzőm sem volt, aki mellett ennyit kellett nyelnem, tettem ezt abban a hitben, hogy így tudunk eljutni Tokióig.

Ha nem nyelek ennyit, és nem vagyok ennyire türelmes vele, egészen biztos, hogy közösen nem tudtunk volna eljutni" - tárta fel az elmúlt hónapok, évek eseményeiről röviden az úszóedző.

Az események, úgy érzi, igazolták a türelmét és áldozatvállalását, de nem szeretné magát piedesztálra emelni; tudta, hogy Milák Kristóffal másképp kell bánni, korábbi aranyszabályait háttérbe kellett szorítani.

"Számtalanszor olyan új tényezőkkel kellett szembekerülnöm, amelyek hát bizony arcpirítók voltak, de nem tudtam mást csinálni. Sokszor otthon jött ki belőlem ez a feszültség, és otthon ordibáltam. De

ez volt az egyedüli út

ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkát."

Nyitókép: Magyar Úszó Szövetség

Kapcsolódó hang

Aréna-előzetes: Selmeci Attila, Milák Kristóf edzője
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018