eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A spanyol Pedri Gonzalez (b) és a brazil Dani Alves a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi labdarúgótornájának döntőjében játszott Brazília-Spanyolország mérkőzésen a Jokohamai Nemzetközi Stadionban 2021. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/Fernando Vergara

Dani Alves most már olimpiai bajnok is

A brazil válogatott hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a spanyol csapatot a tokiói olimpia férfi labdarúgótornájának döntőjében, ezzel megvédte a Rio de Janeiróban szerzett címét.

A Jokohamában rendezett összecsapáson 38. percében Richarlison büntetőt hibázott, majd az első félidő hajrájában Matheus Cunha megszerezte a vezetést a braziloknak.

A fordulás után a spanyolok az Európa-bajnokságon is szereplő Mikel Oyarzabal találatával egyenlítettek, és mivel a rendes játékidőben nem esett több gól, hosszabbítás következett. Itt a dél-amerikaiak Malcom góljával újra vezetést szereztek és ezt a lefújásig meg is őrizték.

A brazilok csapatkapitánya, Dani Alves ezt a meccset is végigjátszotta, és

a világon egyedüliként pályafutása 44. trófeáját szerezte, egyben ő lett az olimpiai férfi labdarúgótornák legidősebb győztese.

André Jardine szövetségi edző úgy fogalmazott, a 38 éves hátvéd példa lehet minden brazil sportolónak, mivel fizikálisan lenyűgöző formában van, rendkívül tapasztalt, és tudatos döntéseket hoz.

Ünneplés brazil módra:

Férfi labdarúgás, döntő

Brazília-Spanyolország 2-1 (1-0, 1-1, 1-1) - hosszabbítás után

gólszerzők: Cunha (45+2.), Malcom (108.) illetve Oyarzabal (61.)

a 3. helyért: Mexikó-Japán 3-1 (2-0)

olimpiai bajnok: Brazília (Dani Alves, Antony, Guilherme Arana, Brenno, Diego Carlos, Claudinho, Matheus Cunha, Ricardo Graca, Bruno Guimaraes, Matheus Henrique, Douglas Luiz, Malcom, Gabriel Menino, Nino, Paulinho, Reinier, Richarlison, Santos)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×