eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A magyar csapat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: ne hagyjuk, hogy elrontsák a játékunkat

Az olimpiai, világ és Európa-bajnok egykori pólós elemezte a női vízilabda-válogatott elődöntőjét, és támpontokat adott ahhoz, mi várható a férfiak és a nők következő mérkőzésén az elődöntőben, illetve a bronzmérkőzésen.

A bronzéremért játszhat szombaton a magyar női vízilabda-válogatott, miután az elődöntőben 8–6-ra kikapott a spanyoloktól. Faragó Tamás olimpiai, világ és Európa-bajnokkal, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelte a mérkőzést az InfoRádióban.

„Fájdalmas, hogy a magyar válogatott nem tudta megismételni az amerikaiak, illetve a hollandok ellen nyújtott parádés játékát. Nem jöttek össze a lövések,

gondolkodásbeli problémák is voltak, szerintem túl nagy stressz alatt játszottak a lányok

annak ellenére, hogy végig futottunk az eredmény után, és sokszor volt lehetőségünk fordítani. A spanyolok végig uralták a mérkőzést” – mondta Montreal olimpiai bajnoka.

Nyolc gólt kapni elfogadható, hatot lőni már nem – az eredmény elég beszédes Faragó Tamás meglátása szerint is a tekintetben, hogy hol volt a gond.

„Pont egy ilyen nagyon-nagyon fontos mérkőzésen nem voltunk szerencsések, nem voltunk élesek. A spanyolok is sokat hibáztak emberelőnyben, de akciógólokkal meg tudták nyerni a mérkőzést” – mondta. A szakember szerint megérdemelt volt a spanyol siker.

„Nagyon fáj, mert ez a negyedik olimpia, amikor nem tudjuk megnyerni az elődöntőt, most kénytelenek vagyunk valami pozitív energiát gyűjteni, hogy végre azt a bizonyos következő lépést, hogy végre érmet tudunk nyerni olimpián, meg tudjuk valósítani” – tekintett már előre az oroszok elleni szombati bronzmérkőzésre.

Ahogy öt éve, úgy most is amerikai–spanyol döntőt és magyar–orosz bronzmérkőzést rendeznek női vízilabdában az olimpián. Rióban az utolsó másodpercben egyenlítettek az oroszok és aztán ötméteresekkel megszerezték az érmet. A magyar válogatott a 2008-as pekingi olimpia óta mindig a negyedik helyen zár, vagyis ott van az elődöntőben, de végül vesztes bronzmérkőzéssel búcsúzik a játékoktól.

Faragó Tamás szerint kiszámíthatatlan, mit hoz a tokiói végjáték. Abban bízik, hogy a magyarok szerencsésebbek lesznek és felszabadultabban tudnak játszani, mint az elődöntőben. „Hozzá kell tennem, hogy amit az oroszok nyújtottak az első félidőben az amerikaiak ellen, az kicsit ijesztő volt, nagyon pontosan, nagyon szépen játszottak. Képesek vagyunk az oroszokat legyőzni. Ha a lövéseink olyanok lesznek, mint az amerikaiak, illetve a hollandok ellen, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

Akad izgulni való addig is, hiszen pénteken magyar idő szerint 8.30-kor Görögországgal játszik a magyar férfi vízilabda-válogatott a döntőbe jutásért. Faragó Tamás az itteni esélyeinkről is beszélt.

„Azért nehéz kérdés, mert erre kapásból azt kéne mondanom, hogy sima magyar győzelmet várok, de az út és a görögök eddigi játéka nem azt bizonyítja, hogy félvállról kéne venni vagy egyértelműen kijelenthető lenne, hogy könnyen legyőzhetők” – tekintett előre.

Úgy látja,

nagyon pontos játékuk van a görögöknek, a tudatában vannak annak, hogy talán a mezőnyben egyedül képesek az ellenfél játékát elrontani.

„A magyar válogatott nyerni fog – mondta végül Faragó Tamás –, a magyar válogatott klasszisai tudnak olyan teljesítményt nyújtani, hogy ezt a görög ötletet képesek legyünk áthidalni, és meggyőzni őket, hogy azért mégiscsak magyar vízilabdázók vagyunk.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×