eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
TOKYO, JAPAN - AUGUST 4: Krisztian Manhercz of Hungary during the Tokyo 2020 Olympic Waterpolo Tournament Men Quarterfinal match between Team Hungary and Team Croatia at Tatsumi Waterpolo Centre on August 4, 2021 in Tokyo, Japan (Photo by Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images)
Nyitókép: Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images

Faragó Tamás: ez iskolajáték volt, Manhercz Krisztián lenyűgöző

Bekerült az elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a tokiói olimpián, miután 15–11-re legyőzte a legjobb nyolc között a horvátokat. A fináléba jutásért pedig a görögökkel kell újra megküzdeni. Az InfoRádió Faragó Tamás olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját kérdezte.

Faragó Tamás szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott iskolajátékkal verte ellenfelét, fantasztikus teljesítményt nyújtva, amely során Horvátország megsemmisült.

„Elöl Manhercz Krisztián, hátul Nagy Viktor vezényletével csodálatos mérkőzést láthattunk” – mondta a szakember, arra is felhívva a figyelmet, hogy amíg a magyar pólósok igazi, szép és értelmes, becsületes vízilabdát játszottak, addig a horvát csapat elsősorban a kiállítások megszerzésével foglalkozott. „De ez nem sikerült nekik, mert megakadályoztuk, hiszen minden tekintetben jobbak voltunk” – foglalta össze.

A Nemzet Sportolója – egyetértve azzal, hogy Nagy Viktor remekül védett, különösen a harmadik negyedtől – felidézte: volt egy pillanat, amikor a játékvezetők segítségével Horvátország kiegyenlített, némi ijedséget okozva, ettől függetlenül a folytatásban a magyar válogatott olyan akciógólokat érvényesített, olyan parádés játékot nyújtott, ami fantasztikus. „A mérkőzésen lőttünk két olyan gólt, Angyal Dániel, illetve Varga Dénes, amit

igazából szerintem a horvátok is megtapsoltak.”

Szavai szerint a válogatott bizonyította, hogy a magyarok nemcsak szeretik a vízilabdát, de tudják és értik is, és képesek olyan játékra, amit mások talán elképzelni sem tudnak.

Manhercz Krisztián vélhetően az egyik legjobb válogatottbeli meccsén van túl, ha nem a legjobbon, hiszen bár az első lövését még hárítani tudta a horvátok kapusa, azt követő hetet már nem. Faragó Tamás az OSC 24 éves pólósával kapcsolatban azt mondta: amennyiben egy játékos ennyire domináns, ennyire bizonyított a tehetsége és gólerőssége, az lenyűgöző és mindent tiszteletet megérdemel.

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó a folyatást illetően úgy fogalmazott, hogy megint izgalmas mérkőzések következnek, amelyek végeredménye megjósolhatatlan. Inkább csak reménykedni lehet, hogy a csoportbeli vereséget követően sikerül majd a görög válogatottat legyőzni, mert szerinte a magyar válogatott jobb.

„Ha képesek vagyunk a görögök taktikáján felül a vízilabdára koncentrálni, akkor ők sem lehetnek akadály.”

Végezetül hozzátette: Rajki Béla egykori magyar úszó, vízilabdázó, mesteredző és sportvezető annak idején azt mondta, hogy a második hely is kudarc, amit Faragó Tamás kicsit túlzásnak érez, de ettől függetlenül a magyar vízilabdasport mindig úgy gondolkodik, hogy a magyaroknak egy olimpián a győzelemért kell játszani.

A magyar férfi vízilabda-válogatott – magyar idő szerint – péntek reggel 8 óra 30 perctől mérkőzik meg az eldöntőben Görögországgal, míg a másik ágon szerb–spanyol összecsapás lesz 12 óra 50 perctől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×