eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
TOKYO, JAPAN - AUGUST 04: Denes Varga of Team Hungary is challenged by Lovre Milos of Team Croatia during the Mens Quarterfinal match between Hungary and Croatia on day twelve of the Tokyo 2020 Olympic Games at Tatsumi Water Polo Centre on August 04, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Nyitókép: Laurence Griffiths/Getty Images

A horvátok legyőzése után: „Mindenki száztíz százalékot teljesített”

Boldogan, elégedetten és – ez mindig a sikert jelzi – vizes ingben nyilatkozott Märcz Tamás, a horvátok 15–11-es legyőzése után a legjobb négy közé jutott magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Két játékosa is dicsérte az ellenfelet és kiemelte a csapatmunka nagyszerűségét az M4 Sport kamerája előtt.

Märcz Tamás szövetségi kapitány: „Rendkívül jó horvát csapat jött szembe. Tudtuk, hogy nekünk is nagyon jól kell játszani a győzelemhez. Nem tudtuk nagyon kevés gólon tartani őket, mint az olaszokat, de sokkal jobb volt a támadójátékuk, mint az olaszoknak. De a miénk is sokkal jobb volt. Végül is az eredmény és a negyeddöntős lépcső számít. Ez egy kritikus küszöb minden világesemény. Nagyon gratulálok a srácaimnak, mert borzasztó összeszedetten játszottak és nagy tűzzel, azt valósítottuk meg, amit szerettünk volna. Igazából az számít, hogy milyen minőségben adjuk elő, amit tudunk, és ma egy kicsivel jobbak voltunk, mint a horvátok. Talán most játszott a legjobban a tornán a magyar csapat, de ezt folytatni kell, mert az ellenfél, aki jön szembe, a görög csapat nagyon-nagyon jó. Így utólag örülök, hogy kikaptunk a csoportban a görögöktől, mert így még erősebb lesz a motiváció.”

Manhercz Krisztián, aki nyolc lövésből hét gólt lőtt: „Öt éve vártunk erre a meccsre mi, akik ott voltunk Rióban, akkor veretlenül lettünk ötödikek. Úgy készültünk erre a mostani mérkőzésre, hogy ez lesz az elmúlt öt év meccse. Olyan is volt. Amit kitűztünk magunk elé, az sikerült. A mérkőzés elejétől megvolt a tűz bennünk. Nagy Viktor ma is szenzációsan védett, és jó volt a védekezésünk, rengeteg jó blokkunk volt, ez az a védekezés, amivel komoly eredményt el lehet érni.”

Angyal Dániel: „Nagyon jól funkcionáltunk mint csapat. Volt egy Manónk (Manhercz Krisztián), aki hatalmasat játszott, neki külön is gratulálok. Mindenki száztíz százalékot teljesített. Az egész mérkőzésen nagyon koncentráltan tartottuk az energiákat. A horvátok sem játszottak rosszul, az a néhány extra döntött, amit mi egyénileg és csapatszinten is beletettünk.”

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×