eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Milák Kristóf (k) a 100 méteres pillangóúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. Milák elődöntős 100 méter pillangón.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hargitay András elmondta, mi a nagy kérdés Milák Kristóf 100 pillangója előtt

Egyedül Milák Kristóf szerzett eddig érmet a magyar úszók közül a tokiói olimpián. Az InfoRádió Hargitay András olimpiai bronzérmes, háromszoros világ- és Európa-bajnok úszót, korábbi szövetségi kapitányt kérte értékelésre.

Hargitay András szerint az a bizonyos pohár mindig félig üres, mindenféle szempontból. Ugyanis, mint magyarázta, ahogyan a szurkolók nyilván azt szeretnék, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a magyar olimpikonok, a látottaknál is jobban, úgy ez az edzők, de még a versenyzők részéről is biztosra vehető, hogy minél jobb eredményt szeretnének látni, hiszen „ez a természet rendje”.

„Biztos vagyok benne, hogy még Milák Kristóf is azt nézni, hogy miért nem úszott világrekordot.” De azért,

ha az ember reálisan nézi a dolgokat, félig tele van a pohár,

hiszen szép eredményeket tudhatnak magukénak a magyar sportolók – tette hozzá a korábbi szövetségi kapitány, aki szerint bár lehet ok a panaszra, valójában mégse.

A szakember úgy véli, ha nincs az elszakadt úszónadrágos mizéria, Milák Kristóf világrekorddal győzött volna 200 pillangón, azzal együtt, hogy a „mi lett volna, ha…” kérdést teljesen fölöslegesnek érzi föltenni a sporttal kapcsolatban. Megjegyezte, nem egyszer volt már arra példa, hogy egy úszó úgy lett olimpiai bajnok, hogy nem tudott világrekordot úszni, amire a magyar versenyző esetében magyarázattal szolgálhat az elszakadt úszódressz – közel sem biztos, ha nem történik meg, akkor világrekordot úszik, de jó eséllyel mégis – vélekedett az olimpiai bronzérmes úszó.

Hargitay András a 100 pillangóval kapcsolatban viccesen egyetértett, hogy

a dobogós helyezésnél akár merészebb álmokat is lehet dédelgetni Milák Kristóf esetében.

Szerinte nehéz kérdés az, hogy miután beteljesül az álom, és olimpiai bajnok lett, az vajon arra sarkallja őt, hogy kiússza magából, ami még benne van, vagy esetleg egy „pötyetet” megereszkedik-e – azzal együtt, hogy a száz méter pillangó egy villámgyors dolog, és elég egy rossz rajta, egy lecsúszott forduló, egy rossz célbaérkezés… Mégis, úgy gondolja, hogy Milák Kristóf a maga sztoikus, jókedvű nyugalmával oda fog csapni, és kellemes meglepetést fog okozni.

Hosszú Katinkára rátérve a korábbi szövetségi kapitány azt mondta, mindenféle szempontból azt szerették volna, ha legalább egy olimpiai bajnokságot meg tudjon védeni, aminek szakmai szempontból a 400 vegyesen volt a realitása. Kiemelte, amellett, hogy a fölkészülés amúgy is igen összetett feladat, egy többszörös olimpiai- és világbajnok számára

azért is nagyon nehéz, mert mindenki őt akarja már jó ideje megverni.

„És akkor jaj de jó, ha sikerül, gondolják a többiek, mi meg azt gondoljuk, hogy de kár.” A szakember megismételte, nagyon szerette volna, ha 400 vegyesen meg tudja őrizni az olimpiai bajnoki címét, a többi csak desszert lett volna. De ez most nem így sikerült, azonban ez mindenki pályafutásában benne van, és talán Darnyi Tamás volt az egyedüli, aki veretlenül, bajnokokként tudott visszavonulni – tette hozzá Hargitay András.

„Reménykedünk abban, hogy Katka lábra áll,

óriási versenyző, nem kell az emberi és versenyzői kvalitásait méltatni. Hogy aztán ez Párizsig elég vagy sem, az már egy másik kérdése, de ezt hagyjuk meg az ő döntésének.”

A teljes interjú csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában lesz hallható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×