eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
CHIBA, JAPAN - JULY 29: Flora Pasztor of Team Hungary celebrates during her bout against Alice Volpi of Team Italy Womens Foil Team Quarterfinal on day six of the Tokyo 2020 Olympic Games at Makuhari Messe Hall on July 29, 2021 in Chiba, Japan. (Photo by Jamie Squire/Getty Images)
Nyitókép: Jamie Squire/Getty Images

Hetedik helyezett a női tőrcsapat – Mohamed Aida is beállt

Az egyiptomiak ellen 45-28-ra győzött a magyar női tőrcsapat, s ezzel megszerezte a hetedik helyet. A válogatott a Kondricz, Pásztor, Kreiss összeállításban kezdett, majd az utolsó körre Kreiss Fannit Mohamed Aida váltotta, aki így magyar olimpiai rekorderré lépett elő.

„Meghúzódtam az első meccsen, és ez eléggé akadályozott most is” – mondta Kreiss Fanni a kanadaiak elleni vereség után, majd még hozzátette az MTI tudósítójának, az esetleges cserével kapcsolatban: „Leülünk és átbeszéljük, hogyan legyen tovább”.

Ezek szerint úgy döntöttek, nem változtatnak, marad Kondricz Kata, Pásztor Flóra és Kreiss Fanni.

Kondricz Kata Nora Mohamed ellen kezdett. Folytatódott a rémálom, az ő Mohamedjük 5-3-ra nyert.

Pásztor Flóra vívott másodikként, Jara el-Sarkavi ellen. A Törekvés vívója a szokott jó csörteindítását produkálta – a veszített mérkőzéseken is többnyire ő adta a maga asszóiban az első találatokat –, majd utána is lendületben maradt, igaz, kapott egy tust reklamálásért, ekkor 6-6-ra állt a mérkőzés.

Végül az egyiptomi visszakapaszkodott, 10-9-cel adta át a pástot Noha Haninak.

A magyaroknál Kreiss Fanni következett.11-10-re vezetett először a magyar csapat, 6-1-re nyerte a maga csörtéjét, 15-11-es magyar vezetéssel zárult az első három csörtéből álló nyitó kör.

Kondricz Kata kötött be utána, Jara el-Sarkavi várt rá. Majdnem egy teljes perc után esett az első találat, 16-11. Letelt a vívóidő, 19-13-nál.

Újra Kreiss Fanni érkezett, Nora Mohamed ellen. Egy perc alatt 2-2-ig, aza 21-15-ig jutottak. Kreiss percei következtek, 25-16-tal ment le, 6-3-ra nyerte a csörtét.

Az egyiptomiak cseréltek, Mariam el-Zoheiri vette át Noha Hani helyét. Pásztor Flóra ellen mutatkozott be. Nem jól, 30-18-ra vezetett a magyar csapat. Pásztor 5-2-re nyert.

A harmadik körre Mohamed Aida váltotta Kreiss Fannit. A hetedik olimpiai szereplésével magyar csúcstartóvá előlépő vívónő Jara el-Sarkavi ellen vívta egyetlen asszóját Tokióban. 5-5-öt vívott, 35-23-mal adta át a pástot Kondricz Katának.

A csörte 5-1-es magyar győzelmet hozott, Mariam el-Zoheiri nem bírt Kondricz-cal, 40-25.

Az utolsó párra Pásztor Flóra állt fel Nora Mohamed ellen. Elég sima volt az utolsó asszó, 5-3-ra nyert Pásztor, 45-28 a vége.

A ranglistán hetedik magyar női tőrválogatott a hetedik helyet szerezte meg. Mohamed Aida hetedik olimpiáján is szerepelt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×