eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin
Péni István a férfi légpuska 10 méteres versenyszám döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hetedik lett a Péni, Mészáros kettős

Péni István és Mészáros Eszter a selejtező második fordulójában, a középdöntőben a hetedik helyet szerezte meg. A folytatáshoz az első négyben kellett volna végezni.

A magyar páros 627,9 körös eredménnyel a nyolcadik helyen került be a középdöntőbe, ahol 414,6 körös teljesítménye nem volt elég a legjobb négy közé jutáshoz. Ahhoz, hogy éremért lőhessenek, a magyaroknak 417,1 körre lett volna szükségük.

Mészáros Eszter 101,5 és 105,1 kört lőtt (206,6), míg Péni István 104,6-ot és 103,4-et (208,0).

"Az látszott, hogy legalább az egyikünknek mindig húznia kell a csapatot, ez ma a rangsorolóban sikerült, a középdöntőben sajnos nem" – nyilatkozta Péni az MTI-nek, aki a mostani versenyig Dénes Eszterrel közösen tartotta a szám világcsúcsát (631,7 kör), melyet a kínaiak javítottak az alapversenyben 633,2 körre.

"Úgy gondolom, hogy örülhetünk a hetedik helynek, szerintem három év múlva még jobbak leszünk" – mondta a 24 éves sportlövő.

Mészáros úgy fogalmazott, eddig nem sikerült teljesen kizárnia, hogy pályafutása első olimpiáján lő, ez tudatalatt nyomasztja.

"Szeretném, ha az utolsó versenyszámban le tudnám küzdeni azt az izgalmat, amit ez az érzés ad, és jól tudnék lőni" – tette hozzá a 19 éves gödöllői lövő.

A középdöntőből az első két helyezett az aranyéremért, a harmadik és negyedik pedig a bronzéremért kiírt helyosztón érdekelt az Aszaka Lőtéren.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×