eur:
388.9
usd:
371.14
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra
Magyar Márk és Scsetyinyina Julija rövidprogramját mutatja be a párosok versenyében a műkorcsolya Grand Prix-sorozat szocsi versenyén 2021. november 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Nem tudni, mikor jöhet haza a magyar műkorcsolyázó

A legújabb PCR-tesztje is pozitív lett a műkorcsolyázó Magyar Márknak, emiatt egyelőre nem hagyhatta el a karanténhotelt a pekingi téli olimpián.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által üzemeltetett magyarock.hu honlap emlékeztet rá, hogy az első pozitív eredmény után pénteken az olimpiai faluból izolációs hotelbe szállították át Magyar Márkot, aki akkor jöhet ki onnan, ha két egymást követő tesztje negatív lesz.

Az első ellenőrzés még csütörtökön, a reptéren volt, ez eredménytelennek bizonyult, ezért az olimpiai faluban megismételték a vizsgálatot, amely pozitív eredményt hozott. A legújabb mintát már az átszállítása után vették a magyar műkorcsolyázótól, aki Chtchetinina Iouliával párosban pénteken mutatta volna be a rövidprogramját.

Az újabb pozitív eredmény miatt jelenleg bizonytalan, hogy mikor utazhat haza Pekingből. Párja ugyanakkor a MOB helyszínen dolgozó munkatársainak köszönhetően az éjszaka folyamán repülőre tud ülni és elhagyja a kínai fővárost - számol be róla a magyarock.hu oldal.

A páros a januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. volt.

Legutóbb 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 21:20
×
×
×
×