eur:
384.19
usd:
353.53
bux:
68789.15
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Magyar Márk és Scsetyinyina Julija rövidprogramját mutatja be a párosok versenyében a műkorcsolya Grand Prix-sorozat szocsi versenyén 2021. november 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Hamarosan jöhet haza a koronavírus-fertőzés miatt a téli olimpiáról lemaradó magyar műkorcsolyázó

Magyar Márk műkorcsolyázó hétfőn elhagyhatja a pekingi olimpia izolációs szállodáját, és még aznap hazatérhet Magyarországra azt követően, hogy a vasárnapi koronavírustesztje negatív lett.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pekingi irodája közölte, hogy Magyar vasárnapi PCR-tesztje negatív eredményt hozott, a kínai hatóságok pedig hozzájárultak ahhoz, hogy ha hétfőn kora reggel nem lesz tünete, elhagyhatja a karanténszállodát és a MOB-csapattal hazautazhat helyi idő szerint hétfőn délelőtt.

Magyar csütörtökön érkezett Pekingbe, hogy társával, Chtchetinina Iouliával elinduljon a párosban. Csakhogy az érkezési tesztje – az első érvénytelen után – pozitív eredményt hozott, így a kettős lemaradt az olimpiai szereplésről, Magyar pedig pénteken izolációs hotelbe került.

A MOB folyamatosan tartotta a kapcsolatot a versenyzővel és az illetékes kínai hatóságokkal.

Magyar pénteken úgy nyilatkozott, hogy úgy érzi: egy élet munkája veszett oda azzal, hogy pozitív lett a pekingi olimpián megérkezéskor vett koronavírustesztje, és ezért párjával nem tud indulni a pénteki rövidprogramban és a szombati kűrben.

Magyar Márknak amúgy semmilyen tünete nem volt. Edzője és Chtchetinina negatív tesztet szolgáltatott, ők már haza is utaztak.

A magyar páros a januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. volt.

Legutóbb 66 éve, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolyapáros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×